eur:
394.06
usd:
365.7
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Mit kerestek a rendőrök a budapesti aláírásgyűjtő pult körül?

A BRFK határozottan visszautasítja a vádakat. A rendőrök körözött személy miatt intézkedtek a metrómegállóban - írja a police.hu.

A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága részéről körözött személyről érkezett bejelentés február 7-én 16 óra 38 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányságra. A BRFK két rendőre a fővárosi Határ úti metrómegállóban körözött személyt igazoltatott és fogott el. A rendőri intézkedésnek semmilyen köze nem volt az aláírásgyűjtő akcióhoz.

A helyszínen két láthatósági mellényt viselő rendőr intézkedett, a többi formaruhás személy nem rendőr. Az intézkedés időtartamát – tekintettel arra, hogy körözött személlyel szemben kellett intézkedni – a szakszerűség indokolta.

Több sajtóorgánum állításával ellentétben a rendőrök nem álltak sorfalat az aláírásgyűjtő pult körül és az aláírásgyűjtőkkel nem kommunikáltak, így a rendőr semmilyen tájékoztatást és választ nem adott az aláírásgyűjtőknek. A rendőrök nem az aláírásgyűjtők távozásához igazították távozásukat, hanem az intézkedés befejezését követően 17 óra 40 perckor hagyták el a helyszínt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a hatályos jogszabályok szerint végzi a tevékenységét, a rendőrök a közterületen a közrendet és a közbiztonságot, valamint az aláírásgyűjtők biztonságát védik - olvasható a police.hu által megjelentetett közleményben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×