eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Már jövő héten hazaszállíthatják az egyik veronai sérültet

Pénteken egyeztetnek az egyik Veronában ápolt sérült hazaszállításáról; ő az a 30 év körüli férfi, akit kedden felébresztettek a kómából - erről Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója beszélt újságíróknak.

Elmondta: a sérültet várhatóan a jövő héten szállíthatják haza. Hozzátette, állapota javult, és a szüleivel is tudott kommunikálni. Műtétet hajtottak rajta végre, de állapota megengedi, hogy tervezzék a hazaszállítását.

Tamás Róbert beszámolt arról is, hogy kedden a Honvédkórházban jelenleg ápolt két beteg - egy 50 év körüli nő, valamint egy 50 év körüli férfi - beavatkozáson esett át, a következő napokban dől el, hogy szükség lesz-e továbbiakra.

A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten múlt hétfőn hagyhatták el az intézményt. Ők azok a sérültek, akik utoljára érkeztek a budapesti kórházba, egyikük koponyaalapi, a másik csuklótörést szenvedett. Utóbbival kapcsolatban az orvosigazgató szerdán azt mondta: a sérültet járóbetegként kezelik, esetében is később dől el, hogy az égési sérülése miatt szükséges-e újabb beavatkozás.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A halálos áldozatok földi maradványait szombaton szállították haza.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×