eur:
393.77
usd:
367.96
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Ne a szerelő legyen a legjobb barátom! Így vegyen családi autót

Ne az autószerelő legyen az ember legjobb barátja! Ez a magyarországi fő elvárás egy családi autóval szemben - állítja az interneten "Becsületesnepperként" ismert használtautó-kereskedő. Kroneraff István szerint családi autó választásakor is igaz, hogy sokan összekeverik a vágyaikat a realitással.

Úgy lehetne a családi autó legfőbb ismérveit összefoglalni, hogy olyan jármű, amelyben négy felnőtt ember csomagokkal elfér – mondta el az InfoRádiónak a használtautó-kereskedő. Kroneraff István hozzátette: ez nem feltétlenül jelent kombi vagy egyterű járművet, de fontos, hogy legyen benne elegendő hely.

Elmondta, hogy Kelet-Európában sokáig egészen mást tekintettünk családi autónak, mint tőlünk nyugatabbra. A 90-es években nálunk ez a Suzuki Swift volt, mert ezt tudták megvenni az emberek, jóllehet ez a gépkocsi családi autónak valójában alkalmatlan. Méretét tekintve kicsi, nincs csomagtartója és hátul eléggé szűkös.

Tapasztalatai szerint családi autó vásárlásánál nálunk ma is az az egyik legfontosabb szempont, hogy olcsó legyen a fenntartása.

„Ne a szerelő legyen a legjobb barátom, ne küldjön nekem Thaiföldről képeslapot, mert az én pénzemből elment oda nyaralni” – fogalmazott viccesen az interneten "Becsületesnepperként" ismert használtautó-kereskedő.

Komolyra fordítva: a legfőbb elvárás, hogy ne romoljon el, ne fogyasszon sokat, ha a menetteljesítményei már átlagosak, az bőven elég. Ha a 130 kilométer per órás autópályás utazó sebességet tudja tartani, akkor már megfelelő – mondta Kroneraff István.

A fő szempont tehát a megbízhatóság, az olcsó fenntarthatóság. A használtautó-piacon szerinte 500 ezer forinttól már lehet ezeknek a paramétereknek megfelelő „normális” kocsikat kapni.

Nagyon sok ember ugyanakkor már az autó paraméterezésénél tévedésben van: összekeveri a realitást és a vágyait. Minél többet akarunk mutatni, minél nagyobbnak akarunk látszani, teljesen feleslegesen – mutatott rá a kereskedő.

Tapasztalatai szerint egyébként nagyon sok embernek vannak tévképzetei olyan technikai kérdésekről is, hogy például mikor meleg egy motor.

Nem árt tudni: a motor nem akkor meleg, amikor a vízhőmérő meleget mutat, mert akkor még a blokköntvény hideg. Ilyenkor télen akár 20 kilométer közlekedés is kell, amíg bemelegszik egy autó - jelezte.

Cáfolta egyben a női-férfi vezetőkre vonatkozó summás megállapításokat is.

Nincs olyan, hogy férfi és női vezető: vannak férfiak és nők között is rettenetesen rossz és rettenetesen jó pilóták – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×