eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szűnik a szmog

Megkezdődött a szálló por szintjének tartós csökkenése, azonban még mindig indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerda hajnalban az MTI-vel.

Közleményük szerint a viszonylag rövid (hétfő esti óráktól kedd reggelig tartó), nagymértékű javulás után a szálló por szintje ismét lassan a tájékoztatási fokozat körüli szintre romlott: Csepel-Királyerdő, Széna tér és a kőbányai Gergely utca környezetében meghaladva a tájékoztatási küszöbértéket, Csepelen a riasztási küszöbértéket is. A többi hét vizsgálati ponton a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték közötti állapot alakult ki, a Dózsa György úti (Honvéd-telep) mérőponton a szennyezettségi szint az egészségügyi határértéket sem érte el.

A tájékoztatás szerint a további romlás megelőzése és az alkalmazkodás elősegítése érdekében indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása.

Kitértek arra is, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat legújabb előrejelzése szerint a kedd este érkezett csapadék hatására a szálló por szintjében csökkenése várható. Szerdán napközben a borult ég mellett több alkalommal lehet időszakos ónos eső, majd eső. A déli, délkeleti szél kissé megélénkülhet, így az időjárás kedvez a levegőminőség javulásának. A következő három nap összességében is a légszennyező anyagok szintjének további csökkenése valószínűsíthető.

A fővárosi szmoghelyzet ismételt romlásának elkerülése, illetve a javulás érdekében Tarlós István főpolgármester továbbra is felkéri a lakosságot, hogy részesítse előnyben a közösségi közlekedést, mérsékelje a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, a szolgáltató és termelő tevékenységet ellátó létesítmények üzemeltetői pedig csökkentsék porkibocsátásukat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×