eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nem elég a tél, már Putyin miatt is nehéz közlekedni

Nem elég a tél, már Putyin miatt is nehéz közlekedni

Már szerdán megkezdődnek a tárgyalások az orosz delegáció és a magyar kormány között. Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön érkezik Magyarországra. A közlekedési korlátozások azonban már kedd este óta érvényben vannak.

A külgazdasági és külügyminiszter szerda délután fogadja Veronika Szkvorcovát, Oroszország egészségügyi miniszterét, ezután Szijjártó Péter a Roszatom vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval találkozik.

„Szerdán már a gazdasági vegyesbizottság elnökei találkoznak,

este lesz külügyminiszteri megbeszélés is.”

A magyar diplomácia vezetője csütörtök reggel Gyenisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszterrel tárgyal, majd a déli órákban érkezik Budapestre Vlagyimir Putyin orosz elnök.

„Tehát egy délutáni programról beszélünk, amely áll egy szűkkörű találkozóból, ahol az egyeztetés jelenlegi fázisában a miniszterelnökön és az elnökön kívül két-két fő vesz részt, azt követi egy plenáris megbeszélés, egy közös nemzetközi sajtótájékoztató, majd egy munkaebéd.”

Szijjártó Péter múlt héten az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy leginkább energetikai kérdések kerülnek szóba a holnapi találkozón. Ezek közé tartozik a 2021 utáni gázellátás, a paksi atomerőmű beruházás, a harmadik országba irányuló gépipari együttműködések, illetve az oroszországi magyar befektetések helyzete.

És, természetesen, ami ennél a nyilvánosság, legalábbis a nemzetközi nyilvánosság számára is érdekesebb,

a hogyan tovább a nemzetközi politikában.

Az amerikai-orosz közeledés lehetséges forgatókönyve és annak lehetséges hatásai Közép-Európára – nyilván ez fogja uralni majd a napirendet.”

Erre ne menjen, ha elkerülné a delegációt!

A rendőrség honlapján hétfőn megosztott információk szerint a delegáció miatt ideiglenes forgalomkorlátozás van már érvényben február 2-a éjfélig Budapest több kerületében. A korlátozások az V., a VI., a XIV. és a XV. kerületet érintik.

Szakaszosan és időszakosan lezárják majd holnap 11 óra 30 perctől 13 óráig, illetve 17 órától 19 óra 30 percig a Liszt Ferenc-repülőtér "E" portája, a 4-es főút, az M0-s autóút, az M3-as bevezető, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró, Kós Károly sétány, Hősök tere, Andrássy út, Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca útvonalat, illetve az ezt keresztező utakat is. Lezárják továbbá február 2-án 0 órától 20 óráig a Markó utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Báthory utca, Hold utca, Hercegprímás utca, Arany János utca, Nádor utca, Garibaldi utca és a Pesti alsó rakpart által határolt terület.

A tulajdonosok és üzembentartók az elszállított autóikról a 06-1/267-4673 városi számon, illetve az ingyenesen hívható 06-80/180-780 telefonszámon kérhetnek tájékoztatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×