Átalakítják a mindennapos testnevelést

InfoRádió
2017. január 31. 10:39
A testnevelés esetében nagyobb hangsúlyt kell kapnia az egészségvédelemnek a nemzeti alaptanterv felülvizsgálatakor, és ehhez a tartalomhoz kell igazítani az iskolai testnevelés helyét és módszereit.

Módosul a mindennapos testnevelés – írja a Magyar Idők az oktatásért felelős államtitkárság közlése alapján. A nemzeti alaptanterv és a kerettantervek felülvizsgálatánál, az új szemléletű tartalmi szabályozók kialakításánál az egyik fő szempont az a tény, hogy a testnevelés esetében is nagyobb hangsúlyt kell kapnia az egészségvédelemnek. Ez azt jelenti, hogy a tartalomhoz kell majd illeszteni a testnevelés helyét és módszereit, továbbá a sport, illetve a formális tanórák helyét és azok tantervi felépítését.

A mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése érdekében a költségvetésben 2014 óta minden évben rendelkezésre áll évi mintegy kilencmilliárd forintos forrás a tanterem-, a tornaterem- és a tanuszoda-fejlesztésekre.

Palkovics László a mindennapos testnevelés kapcsán a Hvg.hu-nak arról beszélt, hogy az óraszámot nem csökkentené, de abban lesz változás, hogy nagyobb szabadságot kapnak az iskolák a külső erőforrások bevonásában.