eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Aktív évre számít Szijjártó Péter - a nap hírei

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint jobban gazdálkodnak az egészségügyi intézmények. Új katonai tervről, a nemzetbiztonsági tanács átalakításáról is rendelkezett az amerikai elnök.

Nagyon aktív évre számít a külpolitikában a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a Kossuth Rádióban kijelentette: ennek oka, hogy az Egyesült Államok patrióta gazdaságpolitikát és pragmatikusabb külpolitikát fog folytatni. Az orosz-amerikai ellentétben is úgy tűnik, hogy változás lesz, és együttműködés indulhat el a két ország között.

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint jobban gazdálkodnak az egészségügyi intézmények, mint korábban, csökkent az adósságuk az utóbbi években. Ónodi-Szűcs Zoltán a Kossuth Rádióban elmondta: 2012-ben az intézmények adósságállománya 32 milliárd forint volt. Az adósság, ami mára 2,5 milliárd forint alá került.

Továbbra is indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása Budapesten annak ellenére, hogy a szálló por koncentrációjában stagnálás, vagy lassú javulás valószínű - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A gépjárműforgalomban nincs korlátozás. Néhány északkeleti településen továbbra is veszélyes a levegőminőség a szálló por magas koncentrációja miatt.

Megérkeztek a sítáborokról feltett kérdésekre a válaszok az érintett iskoláktól a Klebelsberg Központhoz - mondta az iskolafenntartó elnöke. Solti Péter az M1-en közölte: az adatkérő levelet az olaszországi Verona közelében történt buszbaleset után küldte ki a Klebelsberg Központ: az iskolai sítáborok szervezésének körülményeiről, hátteréről kért információkat a köznevelési intézményektől.

Az igazságügyi miniszter szerint meg kell erősíteni az unió külső határait. Trócsányi László egy máltai napilapnak adott interjúban védelmébe vette azt a döntést, amellyel a kormány kerítést épített a déli határon. A tárcavezető az uniós igazság- és belügyminiszterek informális találkozóján vett részt Máltán.

Ellenőrzés helyett önellenőrzésre ösztönözte tavaly a szabályokat tévesen alkalmazó adózókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta a parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár. Tállai András megjegyezte: ennek eredménye, hogy 2600 adózó önként rendezte 5,7 milliárd forintnyi kötelezettségét, így mentesült az adóhatósági szankcióktól.

Az idei év egyik legintenzívebb határsértő mozgását tapasztalták az elmúlt két napban a magyar hatóságok - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György megjegyezte: a magyar kormánynak több javaslata van a válság kezelésére, ezek között szerepel a külső határok stabil lezárása az idegenrendészeti őrizet bevezetése.

Rendeletet írt alá az Iszlám Állam elleni új katonai tervről, a nemzetbiztonsági tanács átalakításáról az amerikai elnök. Donald Trump védelmébe vette korábbi rendeletét, amelyben felfüggesztette a szíriai menekültek befogadását és egyes muszlim országokból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba. Theresa May brit miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár sem ért egyet az amerikai elnök döntésével. Kanada bejelentette, hogy szívesen látja az üldöztetés elől menekülőket.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×