eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk

Gyorsan intézi a biztosító a buszbaleset érintettjeinek kártérítését

Gyors és diszkrét kárrendezést ígérnek a biztosítótársaságok a veronai buszbaleset érintettjeinek.

A biztosítótársaságok már a hétvégén felvették a kapcsolatot a baleset érintettjeivel, illetve a mentőszolgálattal, a külügyminisztériummal és az iskola vezetésével, majd elindították a kárrendezési folyamatot - tudatta közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Az információk nyilvánosságra hozatalakor mindenekelőtt a túlélők és hozzátartozók érdekeit veszik figyelembe és betartják a a biztosítási titokra vonatkozó jogszabályt - ígéri a Mabisz.

Ilyen esetben több típusú biztosítás is szóba jöhet - mondta az InfoRádióban Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. értékesítési és kommunikációs vezetője.

„Az utazó mindenképpen a saját maga utasbiztosítását érdemes, hogy megkösse. Ebben is van egy felelősségbiztosítási jármű. A szállítójárműnek van egy kötelező felelősségbiztosítása, egy 1,4 milliárd forintos tétel az, amit minden kötelező felelősségbiztosítás tartalmaz, tehát a busz felelősségbiztosítására is lehet számítani a kártérítésben. Valószínűleg van egy utazásszervező cég, kísérők, akár tanárok utazásszervezők, akiknek lehetnek felelősségbiztosításai, amelyek ilyen esetben a kártérítés elemeiként szóba jöhetnek, tehát akár több biztosításból is összeállhat a teljes kártérítési forrás.”

Az autóbuszt a Groupama biztosította - közölte a társaság. Minden utas esetét egyénileg, kiemelten és diszkréten kezelik, hogy minél hamarabb előleget utalhassanak a károsultaknak. Ennek érdekében ők is felvették a kapcsolatot a Szinyei Merse Pál Gimnázium vezetésével, a károsultak számára pedig elkülönítettek egy e-mail címet és egy mobiltelefonszámot, amelyen közvetlenül tarthatják velük a kapcsolatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×