eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Feketelista készülhet a gyermekbántalmazókról

Nyilvántartás készülhet azokról, akik korábban bármilyen, kiskorúakkal szembeni bűncselekményt követtek el, hogy soha többé ne kerülhessenek gyerekek közelébe. A lista beépülne a gyermekvédelmi törvény tavaszi módosításába.

A feketelistával előznék meg, hogy olyanok dolgozzanak a gyermekvédelmi rendszerben, akik korábban már bántalmazás vagy bűncselekmény elkövetése miatt szembekerültek a törvénnyel – értesült a Magyar Idők. A lap úgy tudja, a módosító javaslat tavasszal kerülhet az Országgyűlés elé.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár elmondta: a rendszernek nemcsak akkor kell működnie, amikor fény derül egy bűncselekményre, hanem azt megelőzően is.

A jövőbeni célunk nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre, ezért azt szeretnénk elérni, hogy olyan személy, aki bántalmazó volt korábban, ne is dolgozhasson a gyermekvédelemben. A jövőben létrehozunk egy nyilvántartást azokról, akik elkövettek ilyen típusú bűncselekményt, hogy többé ne kerülhessenek a gyermekek közelébe – mondta az államtitkár, aki szerint az erkölcsi bizonyítvány kevésnek bizonyult eddig.

A törvénymódosítás szükségességét megerősíti a bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthonban történt sorozatos szexuális visszaélés, amelyre ősszel derült fény, mikor két, intézetben nevelkedő gyermek a sajtóhoz fordult. Mivel az ott dolgozók, illetve a településen élők közül senki nem jelezte, hogy 2012-ben hasonló ügyben már folyt egy rendőrségi vizsgálat, a hatóságok nem léphettek korábban, noha megelőzhetők lehettek volna a bántalmazások.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×