eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Szél Bernadett lehet az új frakcióvezető

Szél Bernadett lehet az LMP új parlamenti frakcióvezetője, ahogy a párt másik társelnöke, Hadházy Ákos az MTI-nek fogalmazott: "ez lenne a logikus lépés".

Ezt erősítette meg az MTI-nek a képviselőcsoport éléről február 16-tól távozó Schmuck Erzsébet is, hozzátéve: feltehetően frakcióvezető-helyettesként folytatja a parlamenti munkát.

Szél Bernadett társelnök mindezt nem erősítette meg - ahogy Ikotity István sem -, csupán annyit mondott: akkor nyilatkoznak a sajtónak erről, ha a frakció öt tagja erről tárgyalt és döntést hozott.

A képviselőcsoport ötödik tagja, Sallai R. Benedek úgy fogalmazott: ha Szél Bernadett vállalja a jelölést, ő nem indul, mivel alkalmasnak tartja a társelnököt arra, hogy képviselje a frakciót, a pártot.

Schmuck Erzsébet a távozásáról az MTI-nek annyit mondott: radikális változtatásokat tart szükségesnek a párt területi szervezeteinek erősítése érdekében, neki pedig ebben komoly tapasztalatai vannak a civil tevékenységei révén. Szerinte ezen a területen többet tehet, mint frakcióvezetőként, az a funkció ugyanis számos adminisztratív feladatot tartalmaz, a politikai súlya pedig egyre kisebb.

Hadházy Ákos társelnök reményét fejezte ki, hogy Schmuck Erzsébet döntésének hatásai már ősszel érezhetőek lesznek.

A Magyar Nemzet írta meg kedden, hogy távozik az LMP ötfős frakciójának éléről Schmuck Erzsébet.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×