Özönlenek az adományok a busztragédia túlélőihez és az áldozatok hozzátartozóihoz

Infostart
2017. január 24. 18:12
Pénzadományokat vár a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium, amelynek 16 diákja és tanára halt meg pénteken a veronai buszbalesetben. Az iskolához számos más felajánlás is érkezett.

Az iskola nyilvánosságra hozta a honlapján a számlaszámát. Erre várják a pénzadományokat.

Sokan a segítségüket ajánlják fel. Ezt az igazgatohelyettes.szinyei@gmail.com e-mail címre írhatják meg.

Egy olasz nyelviskola ingyen tolmácsol az áldozatok hozzátartozóinak és az olasz törvények ismeretében jogi tanácsokkal is ellátja őket. Több cég és egyesület gyűjtést indított a dolgozói között.

Egy magánszemély felajánlotta, hogy kifizeti a gyászolók egyhavi terápiáját, ha szükségük van környezetváltozásra, akkor befogadja őket az otthonába, és naponta két órát beszélget velük. Ezt mások is megtették, köztük angliai és svédországi magyarok is.

Egy családterápiával foglalkozó műhely térítésmentes foglalkozásokat kínál a gyászolóknak, és voltak, akik meleg ruhákat vittek be az iskolákba a túlélőknek, akiknek sok holmija elégett a tűzben.

A kecskeméti orvosbál szervezői 1 millió forintot ajánlottak fel szombati rendezvény bevételéből a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a krízisintervenciós-lelkigondozói csoportjának tagjait bocsátotta az iskola rendelkezésére.

Az Ökumenikus Segélyszervezet már több millió forintot gyűjtött össze a baleset érintettjeinek - mondta az InfoRádióban Gáncs Kristóf, a karitatív szervezet szóvivője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Érkeznek az adományok a Szinyei Merse Pál Gimnáziumba
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást