eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Most érkezik haza a buszkatasztrófa negyedik súlyos sérültje

Az InfoRádió úgy tudja: 13 órára érkezik meg Magyarországra a veronai buszkatasztrófa negyedik súlyos sérültje. További három súlyos sérültet már hazaszállítottak mentőautóval a budapesti Honvédkórházba. Állapotukról délután egy sajtótájékoztatón számolnak be az orvosok.

Mentőautóval a budapesti Honvédkórházba szállították tegnap este a veronai buszkatasztrófa harmadik súlyos sérültjét. A 30 év körüli férfi állapota stabil, nála csonttörést, szalagsérülést és kisfokú égési sérülést állapítottak meg.

Az M1 meg nem erősített információk alapján azt közölte, a tegnap este repülővel, majd helikopterrel kórházba érkezett első két sérült egy 50-60 év körüli pár. A Honvédkórház vezetője velük összefüggésben megerősítette, hogy másod- és harmadfokú égéseket szenvedtek, esetükben a következő napokban dől el, hogy gyógyulásukhoz szükség lesz-e műtétekre.

Az InfoRádió úgy tudja, 13 óra körül érkezik ma Budapestre a negyedik sérült, akinek koponyasérülését kellett eddig ellátni. Őt légi úton szállítják Ferihegyre, majd pedig a Honvédkórházba.

A franciaországi sítúráról visszatérő, nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál diákjait szállító busz péntek éjjel szenvedett balesetet Verona mellett. A szerencsétlenségének 16 halálos áldozata van. A négy súlyos sérült mellett két utast válságos állapotban kezelnek a veronai kórházakban, ők egyelőre nem szállíthatók, a baleset könnyebb sérültjei viszont már elhagyhatták Olaszországot.

Az áldozatok és a válságos állapotban lévő utasok azonosítása napokat vehet igénybe az olasz hatóságok tájékoztatása szerint.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×