eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pszichológus és meleg ruha - erre van szükségük a diákoknak

Nagyon várják a péntek éjjeli veronai buszbaleset túlélői a pszichológusi segítséget - jelentette szombat délután a helyszínről a közmédia tudósítója.

Az M1 aktuális csatorna híradójában a tudósító a Verona külvárosában található szálloda elől jelentkezett, amelyben a baleset túlélői és könnyebb sérültjei kaptak szállást. Elmondta: a diákok a szállodában csoportokban vannak, senki sem marad egyedül. Elkeseredettek, sokan sírnak, egymást vigasztalják.

Zsigmond Attila, akinek lánya a buszon utazott, és úgy tudják, jól van, az M1-nek elmondta: reggel óta tíz gyermek szüleivel vannak a helyszínen. Elképesztő összefogás támogatja a gyerekeket, felsorolni is nehéz, mennyi segítséget kapnak az ügyintézéstől a ruhaneműkig a konzulátustól, a veronai magyaroktól és a helyiektől. A hatalmas lelki nyomás és az információhiány miatt nagyon várják a pszichológusi és a hatósági segítséget.

A szálloda térítésmentesen ad nekik szállást. A vizsgálat tart az ügyben, és valószínűleg a szombat éjszakát is ott kell tölteniük - közölte az apa.

A közmédia tudósítója beszámolt arról is, hogy a diákokat egyenként hallgatják ki a szállodában vagy a rendőrségen. Sok fiatalnak nincs cipője, ruháikat elvesztették a tűzben. A diákok leginkább információt szeretnének arról, hogy mi lesz most velük, mikor, és hogyan utazhatnak haza.

Elmondta azt is, hogy a gyermekektől származó értesülések szerint a busz a baleset előtt megállt, a sofőrök váltották egymást, tehát nem fáradt sofőr vezetett.

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×