Magyar mentőautók is útnak indultak Veronába

InfoRádió
2017. január 21. 12:41
Az Országos Mentőszolgálat vezetője és orvosa mellett négy jól felszerelt magyar mentőautó is útnak indult Olaszországba - mondta Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője z M1-en.

Győrfi Pál beszámolt arról, hogy kettős feladattal érkeznek a magyar szakemberek Olaszországba. Egyrészt felveszik a kapcsolatot az olasz kórházakkal és kezelőorvosokkal, és megszervezik a sérült diákok hazaszállítását. Másrészt itthon megszervezik a sérültek további ellátását.

Azonnal az olaszországi buszbaleset helyszínére indult repülővel az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, orvosigazgatója és kommunikációs vezetője, hogy operatív mentési központot állítson fel Veronában.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár szombaton reggel rendelte el a megsérült budapesti fiatalok olaszországi kórházi ellátását támogató és hazaszállítását szervező helyszíni operatív központ kialakítását. A központot Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat frissen kinevezett főigazgatója, intenzív terápiás szakorvos irányítja, tagja Pék László, a szervezet orvosigazgatója, valamint Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője, aki a magyar sajtóval való kapcsolattartást végzi.

Ezzel párhuzamosan az Országos Mentőszolgálat négy teljes felszereltségű mentőt indított útnak Budapestről, hogy a szombat kora délutáni órákban Veronába érkező mentési szakemberekkel együtt a Magyarországra történő szállítás még a mai napon megkezdődhessen.