eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Jön az új büntetőkódex

Szakmai egyetértés alakult ki a parlamenti pártok között az új büntetőeljárási törvényről, így remélhetőleg nem lesz akadálya annak, hogy az Országgyűlés tavasszal elfogadja a kódexet - nyilatkozta Völner Pál igazságügyi államtitkár a Magyar Hírlapban.

Az államtitkár elmondta: úgy álltak fel az asztaltól, hogy mindenki elismerte, szakmailag vállalható előterjesztés kerül a Ház elé.

Völner Pál úgy fogalmazott, kérdés, hogy egy sikeres szakmai egyeztetést követően a politikai pártok tudják-e magukat tartani ehhez az irányhoz, vagy a politikai haszonszerzés érdekében más álláspontot alakítanak ki a parlamenti vitában, és így megakadályozzák, hogy az eljárások gyorsabbak, hatékonyabbak és igazságosabbak legyenek a jövőben.

A javaslat tavasszal kerülhet a parlament elé, a törvény 2018. július 1-jén léphetne hatályba. Az új törvény révén felgyorsulhatnak az eljárások, a részvevők szerepe, feladatai konkrétabban elválasztódnak. A bíróság csak akkor folytathatna le bizonyítást, ha azt feltétlenül szükségesnek látja, szigorodna a hatályon kívül helyezés lehetősége, jobban érvényesülnének a sértetti jogok, lehetőség lenne arra, hogy a bíróság előtt a vádlott az ügyész indítványát elfogadja, azonnal ítéletet lehessen hozni - írta a Magyar Hírlap.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×