A tanár mentette a diákokat a lángoló buszból

InfoRádió
2017. január 21. 11:51
Az égő buszra is visszament, és súlyosan megsérült a magyar diákokkal utazó testnevelő tanár - derül ki a milánói magyar konzul elmondásából, amelyet a Repubblica.it idéz. Az M1-nek az iskola egy volt tanulója azt mondta: két testnevelő és egy történelemtanár kísérte a diákokat. Az egyik kísérő a volt diák tudomása szerint életét vesztette.

A Verona közelében tragikus balesetet szenvedett buszon utazó diákok közül többen, főleg akik a busz hátsó felében ültek, az ütközés után pánikszerűen menekültek, kitörve a busz ablakait - számolt be a részletekről a milánói magyar konzul.

Timaffy Judit azt mondta, a gimazistákkal utazó testnevelő tanár többek életét is megmentette, amikor visszament értük az égő buszra. A férfi a hátán súlyos égési sérüléseket szenvedett, kórházba szállították. A konzul azután mondta ezt, hogy a helyszínen beszélt a túlélőkkel.

Jáki Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgató-helyettese az M1-nek azt mondta: biztos, hogy szakszerű segítséget kell kapniuk a tragédia után a diákoknak.Az igazgató-helyettes megerősítette, hogy két testnevelő és egy történelemtanár kísérte a diákokat a sítáborba.