eur:
393.77
usd:
367.94
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Ezért távozik Pölöskei Gáborné

A válságmenedzselés volt a Klebelsberg Központ távozó elnökének a feladata, a munkát pedig sikerrel el is végezte Pölöskei Gáborné - mondta az InfoRádiónak az oktatásért felelős államtitkár.

„Tavaly márciusban az akkori Klik szervezet élére két válságmenedzsert kértünk fel, Pölöskei Gábornét és Jenei Zoltánt. A két miniszteri biztos megbízatása arra szólt, hogy részben konszolidálják a Klik akkori pénzügyi folyamatait, oldják meg azt a problémát, ami a kifizetetlen számlákkal volt kapcsolatos, és ezzel párhuzamosan pedig tegyenek arra javaslatot, hogy 2017. január elsejétől milyen formában működjön tovább ez a szervezet” - idézte fel Palkovics László.

Indoklásként elmondta: miután akkor Pölöskei Gáborné rendelkezett a háttérintézményekben a legnagyobb tudással, az ő feladata volt, hogy ezt a feladatot oldja meg, és ezt nagyon kiválóan teljesítette.

„A megbízatásuk egy évre szólt. Jenei Zoltán most visszatért a Pécsi Egyetem kancellári pozíciójába, Pölöskei Gáborné pedig hamarosan egy másik oktatással kapcsolatos feladatot fog kapni. Ez így volt tervezve – közölte az oktatásért felelős államtitkár.

„Mivel év végén a Klik megszűnt, idén januártól egy minőségében egészen más szervezet, a Klebelsberg Központ feladata, hogy a tankerületi központoknak – amik egyébként az iskolák támogatását, irányítását végzik – egyfajta felügyeleti szerveként költségvetést tervezzen, folyamatokat határozzon meg, elvégezze ezt a típusú irányítási folyamatot” - mondta Palkovics László.

„Ezért kértük fel ennek az élére Solti Pétert, aki az elmúlt két évben a minisztériumon belül intézményirányítással foglalkozott – először a felsőoktatási intézményekben, majd tavaly március óta a közművelődési intézmények irányításának is ő volt a felelős miniszteri biztosa. Most átül egy operatív elnöki pozícióba” - tudatta az oktatásért felelős államtitkár.

Palkovics László közölte: mivel az új szervezet november végén állt fel, és tavaly június óta már ezt a működést szimulálták, nagyon nagy meglepetések nem értek bennünket az átálláskor. Ez év januárjától indult el operatív módon az 58 tankerületi központ működése.

„Egy nagy feladatot már teljesítettünk: közel ötszáz önkormányzattól átvettük azokat az iskolákat, amiket tavaly december végéig az önkormányzatok működtettek. Azt hiszem, hogy ez a feladatot kiválóan oldotta meg a szervezet” - véli az államtitkár.

Palkovics László egyelőre úgy látja, hogy azokat a hiányosságokat, azokat a kérdéseket, amik esetleg a szimulált időszakban felmerültek, megoldották.

„De nyilvánvalóan folyamatosan fejlesztjük a tankerületi központok működését. Egyelőre nem látszik olyan működési probléma, amit orvosolni kell, de ha felmerül ilyen, akkor azon nyilván változtatni fogunk” - közölte Palkovics László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×