eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Feltörték a jobbikos irodát, államtitkok is veszélybe kerülhettek - képek

A Jobbik három irodáját nyitva találták az Országgyűlés Irodaházában, ezek egyikét felfeszítették - közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn Budapesten.

A politikus tájékoztatása szerint délelőtt vették észre, hogy három iroda ajtaja nyitva van, Mirkóczki Ádámén pedig olyan nyomok voltak, arra utal, hogy feltörték. Hozzátette: szóvivőtársa a parlament nemzetbiztonsági, továbbá honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja, aki minősített adatokat is kezel, így államtitkok is veszélybe kerülhettek.

Jakab Péter szerint az elkövetők nem anyagi javakat, hanem adatokat, dokumentumokat akartak elsajátítani, értéktárgyak nem hiányoznak.

Azt is jelezte, az ügyben a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal folytat eljárást. A hatóságoktól azt várják, hogy határozza meg az elkövetőket és a megrendelőket, derítse ki az indítékokat - mondta a szóvivő, aki a párt politikai ellenfeleinek azt üzente, felejtsék el a "maffiamódszereket", és küzdjenek "férfihoz illő módon". Felvetette, hogy meddig lehet még süllyedni a támadássorozatban, amelynek szerinte része Vona Gábor pártelnök és Volner János frakcióvezető megfigyelése, lejáratása.

Kérdésre azt is elmondta, hogy az irodák az épület egy kieső részén vannak, a terület nincs bekamerázva.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×