eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Ezt találta a rendőrség a Jobbik-irodákban

A helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint nem volt nyoma erőszakos felfeszítésnek a Jobbik irodáin a képviselői irodaházban - tudatta a Belügyminisztérium (BM) hétfőn közleményben.

A BM közlése szerint az Országgyűlési Őrség ügyeletvezetője hétfőn 12 óra 2 perckor jelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának, hogy az országgyűlési irodaház negyedik emeletén három iroda ajtaján feszítési nyomokat látott a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik önkormányzati képviselője.

A rendőrség helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végzett. "A helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint két iroda ajtaján a természetes használatból, elhasználódásból, és nem erőszakos feszítésből származó sérülések láthatóak. A harmadik zárszerkezeten klasszikus feszítési nyom szintén nem volt" - írta a BM, hozzátéve: az esetleges idegen behatolás megerősítésére vagy kizárására még szakértői vizsgálatra lesz szükség.

A rendőrség mindhárom iroda zárszerkezetét lefoglalta. Az irodákban kutatási nyomok nincsenek, azokból a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint semmi nem tűnt el. A rendőrség vizsgálja, hogy az irodákban elhelyezett számítástechnikai eszközöket arra illetéktelen használta-e. A szakértői vizsgálatok, tanúmeghallgatások folyamatban vannak - tudatták.

A BM közleménye szerint az érintett irodákból egyet Mirkóczki Ádám (Jobbik) is használ, akit a honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint nemzetbiztonsági bizottság tagjaként nemzetbiztonsági védelem illet meg. Hozzátették: "a nemzetbiztonsági védelmet az Alkotmányvédelmi Hivatal nem a nyilvánosság előtt, és nem nyílt megjelenéssel biztosítja".

Előzőleg Jakab Péter, a Jobbik szóvivője sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy három irodájukat nyitva találták az Országgyűlés Irodaházában, ezek egyikét felfeszítették. Közölte: délelőtt vették észre, hogy három iroda ajtaja nyitva van, Mirkóczki Ádámén pedig olyan nyomok voltak, amelyek arra utaltak, hogy az irodát feltörték.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×