Itt melegedhetnek azok a fővárosiak, akiknél nincs fűtés

InfoRádió
2017. január 4. 10:03
Meghibásodott egy távhő-gerincvezeték, ezért január 4-én hajnali öt órától délután hat óráig Budapest I., II. és XI. kerületének egy részén szünetel a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás, ez közel 7900 lakást érint. A katasztrófavédelem négy helyszínen ideiglenes melegedőt alakított ki.

A társaság honlapján is olvasható tájékoztatás szerint a hiba elhárítása miatt a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás előreláthatóan szerdán hajnali öt órától délután hat óráig szünetel, a három kerület több utcáját érinti, köztük az I. kerületi Attila út és Krisztina körút, a várbeli Úri utca és Tóth Árpád sétány, a II. kerületi Lövőház utca, illetve a XI. kerületi Bartók Béla út és Móricz Zsigmond körtér házait, csaknem 7900 lakást.

Többek között nem lesz fűtés a Sándor palotában, Áder János köztársasági elnök hivatalában, illetve a Budavári Palotában, ahol az Országos Széchenyi Könyvtár működik. Meleg nélkül marad a Gellért és a Rudas fürdő, valamint a Millenáris Park és az Allee is.

Az érintett ingatlanok listája az alábbi linken található: http://www.fotav.hu/hu/web/guest/munkaterkep

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a három kerület önkormányzata közösen az alábbi ideiglenes befogadó helyeket jelölte ki:

XI. kerület, Kocsis utcai Munkásszálló, Kocsis utca 26.

I. kerület, önkormányzati épület, Iskola utca 16.

II. kerület, II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, Keleti Károly utca 37.

I. kerület, Toldy Ferenc Gimnázium, Toldy Ferenc utca 9.