eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Újabb élelmiszerek áfája csökkenhet jövőre - a nap hírei

Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését Budapesten a főpolgármester. Továbbra is szökésben van a szilveszteri isztambuli merénylet elkövetője.

Újabb élelmiszerek áfája csökkenhet a friss tej, a tojás és a baromfihús után - erősítette meg a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Nagy István közölte: a mérséklés a jövőben érintheti például a halat, a zöldséget és a gyümölcsöt, vagy a kenyeret is.

Újabb két engedélyt szerezhet az év első felében a paksi bővítés, de az első munkálatok még nem kezdődnek el ebben az évben - mondta az InfoRádiónak az atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős kormánybiztos. Aszódi Attila az InfoRádióban arról számolt be, hogy a környezetvédelmi és telephely engedélyt is rövidesen jóváhagyhatja az illetékes hatóság.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tovább csökkent Magyarország külső sérülékenysége a tavalyi harmadik negyedévben. A folyó fizetési mérleg többlete meghaladta a negyedéves GDP 8 százalékát.

Idén 580 milliárd forinttal javulhat a hazai vállalkozások helyzete az adóváltozásoknak köszönhetően. Ez a tervezett GDP 1,5 százaléka - mondta a parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár. Tállai András megjegyezte: az adóterhelés mértéke a GDP arányában 38 százalékra mérséklődik 2017 végére.

Hibaelhárítás miatt nem lesz távfűtés Budapest 1, 2. és 11. kerületének egy részén szerdán - közölte a Főtáv. A társaság tájékoztatása szerint a hiba elhárítása miatt a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás előreláthatóan szerdán hajnali öt órától délután hat óráig szünetel.

Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését Budapesten Tarlós István főpolgármester. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Budapesten a mérsékelten szeles idő hatására a szennyezőanyagok koncentrációja jelentősen csökken.

Megszavazza az új bukaresti kormányt szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség - jelentette be a párt elnöke. Kelemen Hunor közölte: a magyar szövetség frakciói szerint a kormányprogram sok olyan célkitűzést tartalmaz, amelyek az RMDSZ választási programjában is szerepelnek.

Továbbra is szökésben van a szilveszteri isztambuli merénylet elkövetője, akinek személye már ismert a török hatóságok előtt. Az eddigi információk szerint a Kína északnyugati részén élő ujgur népcsoporthoz tartozik, de kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Előzőleg a török rendőrség őrizetbe vett két külföldi állampolgárt Isztambulban a terrortámadással összefüggésben, de később szabadon engedték egyiküket.

Váratlanul lemondott tisztségéről Nagy-Britannia Európai Uniós nagykövete. Sir Ivan Rogers csaknem egy évvel megbízatásának lejárta előtt jelentette be döntését, de nem indokolta távozásának okát.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×