Kövér László: közepes állapotban van a Fidesz

InfoRádió
2017. január 3. 11:35
A kormányzás ettől függetlenül is öli a lelki energiákat: szükségképpen hibákkal, gyarlóságokkal jár, nem képes minden elvárást kielégíteni - mondta Kövér László házelnök a Nézőpont Csoport Magyarország és a világ 2017-ben című kiadványának adott interjúban.

Kövér László az interjúban beszél a parlamenti pártok állapotáról, a 2018-as választás esélyeiről, és megkérdezték tőle, hogy szerintem milyen állapotban van a Fidesz.

"Közepesben. Jobb állapotban vagyunk, mint amilyenben ellenfeleink látni szeretnének bennünket, de nem olyan jóban, mint amilyenben mi szeretnénk magunkat látni" - mondta a parlament elnöke, és úgy látja, téves lenne azt a következtetést levonni az októberi népszavazásból - amikor annyi embert állítottak szerinte az álláspontjuk mellé, amennyit 1990 óta nem -, hogy minden rendben van.

"A kormányzás nagyon sok erőt vesz el a párttól.

A kormányzás ettől függetlenül is öli a lelki energiákat:

szükségképpen hibákkal, gyarlóságokkal jár, nem képes minden elvárást kielégíteni, és nem is annyira lelkesítő, mint igazunk és erkölcsi fölényünk biztos tudatában ellenzékben küzdeni a kommunistákkal vagy örököseikkel szemben. A posztkommunistákat – hála Istennek – legyűrtük, bár – hogy Cseh Tamást idézzük – igénybe vett. Mára a rendszerüket is – ami paradox módon lényegét tekintve a rendszerváltás terméke volt – leépítettük. Közben alig ismerünk rá arra a világra, amelyet az uniós csatlakozásunk célként való megfogalmazásakor magunk elé képzeltünk. Nem beszélve azokról az arcokról, amelyeket akkor a tükörben láttunk: mintha kicsit több lenne a ránc és az ősz hajszál" - mondta Kövér László.