eur:
394.41
usd:
370.26
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Az immunrendszert is erősíti a reggeli

A téli időszakban az immunrendszerünk erősítése szempontjából is fontos a reggeli - mondta az InfoRádiónak a TÉT Platform szakmai vezetője. A magyarok csaknem fele nem, vagy csak ritkán fogyaszt reggelit, vagyis gyakorlatilag az első étkezésig teljesen kiüríti szervezete energiaraktárát - mondta Antal Emese dietetikus.

Nagyon fontos a reggeli, hiszen az a nap első étkezése. Előtte a szervezetünk akár 12-14 órát is éhezhet, ezért ezzel nyerhetünk energiát a napkezdéshez – hívta fel a figyelmet a dietetikus.

„Az ideális reggeli gabonafélét tartalmaz, jó, ha teljes kiőrlésű formában, kenyeret vagy müzlit. Tartalmaznia kell fehérjét; tejtermék, húskészítmény, tojás vagy hal formájában, zöldséget és/vagy gyümölcsöt. Ez lehet uborka, paprika a szendvics mellé, de akár egy pohár narancslé is. Folyadékot is tartalmaznia kell, ami lehet tej vagy tea, függően a reggeli a többi részétől.”

Ha kihagyjuk a reggelit, üres gyomorral és energia nélkül megyünk iskolába vagy a munkahelyre. Kutatások bizonyítják, hogy jobban teljesítenek, koncentrálnak azok a gyerekek, akik reggeliznek, és a fizikailag is jobb állapotban vannak, ezért a dietetikus azt javasolja, ne maradjon ki a nap első étkezése.

„Télen különösen fontos a jól összeállított reggeli. A zöldség-gyümölcs, az antioxidáns, a C-vitamin, a rost, a fehérje és a folyadék is fontos szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében” - hangsúlyozta Antal Emese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×