Óvakodjunk a viharos széltől!

Infostart
2016. december 27. 13:56
Közlekedési lámpákat, reklámtáblákat és háztetőket tép le a viharos szél Budapesten - közölte Balogh Eszter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Több járásra másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt kedden délelőtt. Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

A rendkívül erős szél miatt több riasztást kaptak a fővárosi katasztrófavédelem hivatásos tűzoltói is, délelőtt óta mintegy húsz helyszínre kellett kivonulniuk – mondta az InfoRádiónak Balogh Eszter szóvivő.

A Margit híd budai hídfőjénél, a híd alatt egy leszakadt közlekedési lámpa akadályozta a villamos- és a közúti forgalmat, a csomópontban nem működtek a jelzőlámpák. A III. kerületi Zemplén Győző utcában egy tízemeletes laképület tetején bontotta meg a szél a napkollektort. A XIII. kerületi Röppentyű utca és a Frangepán utca sarkán egy reklámtáblát döntött le a vihar.

Emellett a főváros több pontján tetőt bontott meg a szél, cserép és hullámlemez hullott a járdára, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat – fejtette ki.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt tanácsolja az autósoknak, hogy ne parkoljanak idős fák alá, és a gyalogosok is számítsanak a magasból lesodort, leeső tárgyakra, faágakra. Az ajtókat, ablakokat zárjuk be gondosan, míg a párkányokon ne hagyjunk semmit – tette hozzá Balogh Eszter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Óvakodjunk a viharos széltől!
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást