eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Több járásra kiadták a narancs riasztást

Pest megye több járására narancssárga vagyis másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt vasárnap reggel a meteorológiai szolgálat.

Az érintett területeken a következő órákban tartós ónos esőre kell készülni.

A rendőrség honlapján azt írta: Pest megyében több útszakasz is csúszóssá vált. Nehezen járhatóak az utak például Monoron és térségében, valamint Gyál és Budakeszi térségében. Emellett Budapest több kerületéből - köztük: a II., III., IV., VI., IX., X., a XI., XII., XIII a XX. és XXII. kerületből - is jelezték, hogy jegesek az utak. A rendőrség az autósokat kéri, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a nap folyamán az egész országban várható ónos eső: emiatt a fővárosban és Pest megyében másodfokú, az ország többi területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Mint kifejtették: éjfélig, hétfő kora hajnalig szórványosan várható eső, zápor, csak a keleti, északkeleti területeken fordulhat elő havazás.

Napközben nagyobb eséllyel délnyugaton - ahol továbbra is fagypont körül alakul a hőmérséklet -, majd az esti óráktól az északkeleti megyékben (elsősorban Borsod, Szabolcs megye) további ónos esőre lehet számítani.

Az előrejelzés szerint a középső területeken erős, a hegyekben akár viharos széllökések is lehetnek. Napközben általában 3-8 Celsius-fokig melegszik a levegő (a Nyugat-Dunántúlon lehet a legmelegebb). Az északkeleti megyékben viszont csak mínusz 1 és plusz 2 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Késő estére mínusz 1 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn már rövidebb időre a nap is kisüthet. Napközben már nem valószínű csapadék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×