Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A gasztronómiai könyvek a leggyakoribbak a fa alatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kepes András, Nyáry Krisztián és az új Harry Potter - ezeket a könyveket vásárolták eddig leginkább, és lesznek ott több helyütt is a karácsonyfa alatt - mondta a Libri-Bookline PR menedzsere. Jávor Zsófia hozzátette: egész évben népszerűek a gasztronómiai kötetek, de ilyenkor év végén különösen, ahogy a szépirodalmi műveket is többen vásárolják az ünnepre, mint egy átlagos hónapban.

Töretlenül vezeti a sikerlistát Harry Potter új története.

Kilenc évvel a Harry Potter és a halál ereklyéi megjelenése után a világ legnépszerűbb varázslója színpadon tért vissza rajongóhoz, a West Enden jelenleg is nagy sikerrel futó előadás főszereplői az immár családapává érett Harry, és fia. A sikerdarab szövegkönyve pedig már a magyar olvasókat is meghódította.

Aligha találunk még egy olyan szerzőt ma Magyarországon, aki egyszerre mozog otthonosan Dél-Amerika távoli országaiban, Európa nagyvárosaiban és Közel-kelet konfliktusokkal terhelt világában.

Kepes András legújabb könyvében élete meghatározó helyszínein vezeti végig az olvasót, közben arra keresi a választ, hogyan lehetséges egymástól látszólag távoli kultúrák békés együttélése. A Világkép őrzi második helyét a Bookline sikerkönyvei között.

Nyáry Krisztián legújabb kötetében, a Festői szerelmekben a tőle megszokott könnyedséggel, izgalmas történeteken keresztül mutatja be a magyar képzőművészet legnagyobbjainak szerelmi életét. Hogyan tervezte meg Munkácsy Mihály szerepléseit felesége, mit gondolt Czóbel Béla Modok Mária képeiről? Mindez kiderül a Festői szerelmekből.

Ötödik helyre került azonnal a megjelenés után Stephenie Meyer A Vegyész című kötete. A Twilight Saga írónője új regényében a kémek árulással és kiszámíthatatlan fordulatokkal teli világába vezeti be olvasóját. A Vegyész középpontjában egy okos és elszánt nő áll, aki valaha titkos ügynök volt, ám szép lassan kockázati tényezővé vált, azóta pedig folyamatos életveszélyben éli mindennapjait. Fábián Janka Az utolsó boszorkány lánya című regénye a mágia, a bűbáj és a boszorkányság témakörét járja körbe, és a 18. századi boszorkányüldözés elől menekülő hősnő útját mutatja be, ahogyan esztergomi pékmester lányából – nem kevés küzdelem és megpróbáltatás árán – Mára Terézia bizalmasa lesz.

A sorban harmadik női szerző Jakupcsek Gabriella, akinek vadonatúj és első könyve, a Megúszhatatlan, azonnal a hetedik helyre került a Bookline listáján. Az ország egyik legismertebb televíziós műsorvezetője a celeb szerepéből kilépve, meglepő őszinteséggel ír lányának a megúszhatatlan dolgokról: sikerekről és kudarcokról, házasságról és válásról, gyerekvállalásról és karrierről.

Maradva a női témáknál és alkotóknál, nyolcadik a listán Ugron Zsolna Hollóasszony című regénye, aminek fókuszában egy különc, de nagy dolgokra hivatott nőalak áll, aki megtanult érvényesülni a férfiak uralta 15. században, aki felemelte a kor egyik legnagyobb családját, a Hunyadiakat, és akit a történelem csak Szilágyi Erzsébetként ismer.

Az ország legnépszerűbb webkettes macskájának, Erzsébet Fenevadovának életvezetési tanácsait immár kötetbe foglalva is olvashatjuk. Homonnay Gergely Puszi, Erzsije nagy siker, új megjelenésként a kilencedik helyre futott be.

Az országosan ismert és kedvelt énekesnőnk Palya Bea legújabb könyvlemeze a Nappali dalok 14. helyen szerepel a Bookline sikerlistáján. A könyvből megtudhatjuk, hogy a húsklopfolásból is lehet zene, és megtanulhatjuk, hogyan dobhatjuk fel a mindennapi házimunkát egy dallal. A könyvben található húsz történet mellett eddig a korábban nem hallható dalokat is megkapjuk.

Ljudmila Ulickaja, az egyik legfontosabb kortárs orosz író, Jákob Lajtorjája című új regénye a XX. század viharos történelmén keresztül mesél jelenről és a múltról. A könyv középpontjában két, egymással soha nem találkozó ember története bontakozik ki, akik a legnehezebb pillanatokban is igyekeztek saját törvényeik szerint élni.

A gyerekek nagy kedvence Bartos Erika Bogyó és Babóca történetei, a legújabb kötetben, a Bogyó és Babóca karácsonyában a csigafiú és katicalány ünnepi kalandjait követhetjük végig.

Bajzáth Mária az Adventi népmesék és legendák című könyvében huszonnégy népmesét és legendát olvashatunk, amelyek egytől egyig az ünnepi témakört járják körbe, eközben pedig betekintést adnak más kultúrák tradícióiba.

Berg Judit többszörösen díjnyertes Rumini-sorozatának nyitókötetében egyszerre ismerhetjük meg történeteinek főhősét, a mindenkinél bátrabb (és vakmerőbb) kisegeret, és kedveltethetjük meg az olvasást a legfiatalabb korosztállyal.