eur:
394.62
usd:
365.22
bux:
65482.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Magyar sérültje is van a berlini merényletnek?

A hétfő esti berlini merénylet egész Európa ellen irányult, így Magyarországot is támadás érte - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Nem lehetünk naivak (...), az elmúlt másfél évben Európa biztonsági helyzete drasztikusan romlott", aminek elsődleges oka az illegális és ellenőrizetlen migráció - fogalmazott Kovács Zoltán, aki szerint Európa és Magyarország biztonságáért mindent meg kell tenni.

Közölte: tudomásuk szerint egy magyar állampolgár is könnyebben megsérülhetett Berlinben, de már elhagyhatta a kórházat. Minderről hivatalos értesítést egyelőre nem kaptak a német szervektől.

A kormányszóvivő elmondta, hogy a külügyi tárca munkatársai készen állnak arra, hogy bárkinek segítséget nyújtsanak, akit a tragikus és barbár terrortámadás érintett.

Kovács Zoltán a kormány nevében részvétét és együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, a német népnek és az ország vezetésének.

Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó arról beszélt a tájékoztatón, hogy nincs információjuk magyarországi terrorfenyegetettségről.

Közölte ugyanakkor, hogy megerősítik a rendőri biztosítást azokon a magyarországi helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, így például a karácsonyi vásárokon.

Ugyancsak megerősítették a német és az orosz nagykövetség védelmét, illetve a Terrorelhárítási Központ, illetve a rendőrség munkatársainak fokozott járőrtevékenysége azt a célt is szolgálja, hogy elrettentse azokat, akik esetleg támadásra készülnének - tette hozzá.

Arról is szólt, hogy a magyar rendvédelmi szervek és titkosszolgálatok együttműködnek a német hatóságokkal.

Kérdésre válaszolva Bakondi György hozzáfűzte: arra vonatkozó információ nem áll rendelkezésre, hogy a terrortámadással gyanúsított férfi Magyarországon keresztül ment Németországba, illetve járt-e Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×