eur:
394
usd:
365.02
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

LMP: az új adócsomaggal a kormány saját hibáit akarja kijavítani

Az LMP szerint az új adócsomaggal a kormány a saját maga által okozott hibákat akarja kijavítani, az elmúlt hat év politikájának eredménye nem fizetésemelés, hanem külföldi nagyvállalatok érdekeinek kiszolgálása.

Gál József, a párt szóvivője ezt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy Németh Szilárd, a nagyobbik kormánypárt alelnöke előzőleg sajtótájékoztatón azt mondta, a következő években várható béremelések a gazdaság és az emberek valós teljesítményén alapulnak, nem pedig kölcsönökön, ahogy a korábbi kormányok idején. Politikájuk kiemelkedően fontos elemei a fizetésemelés, az adócsökkentés, valamint a rezsicsökkentés megvédése.

Az LMP ezzel szemben úgy látja, hogy a kormány politikájának eredménye nem a fizetésemelés, hanem a bérek leszorítása, a munkavállalói jogok szétverése és az olcsó munkával, adókedvezményekkel idecsábított külföldi nagyvállalatok érdekeinek kiszolgálása.

Hozzátette: nem számolható fel a bérválság Magyarországon addig, amíg nem szakít a kormány az egykulcsos adóval és az "összeszerelő-üzem" gazdaságpolitikával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×