Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rászoktunk a bankkártya-használatra - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Idők azt írja, hogy Budapesten még éveket kell várni az ingyenes köztéri internetelérésre. A Magyar Nemzet megtudta, hogy Budaörs végül aláírta a megállapodást az iskolái működtetésének állami kézbe adásáról.

A Magyar Idők azt írja, hogy Budapesten még éveket kell várni az ingyenes köztéri internetelérésre, azt pedig egyáltalán nem lehet tudni, hogy a BKV járművein mikor lesz majd wifikapcsolat. Debrecenben viszont várhatóan már januárban üzembe helyezik az utasok számára ingyenes netkapcsolatot -- olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet megtudta, hogy Budaörs végül aláírta a megállapodást az iskolái működtetésének állami kézbe adásáról. Wittinghoff Tamás polgármester szerint igazi csapdahelyzetbe kerültek, hiszen az önkormányzati vagyonról önkéntesen nem kívántak lemondani, ugyanakkor ha nem kötöttek volna megállapodást a tegnap lejárt határidőig, akkor Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője rendezi az átvételt határozat útján.

A Világgazdaság szerint egyre többen használják vásárlásra a bankkártyájukat. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint negyedével nőtt a kártyás vásárlások száma és értéke az első kilenc hónapban, miközben a készpénzfelvételeké stagnált. A hazai kártyabirtokosok Magyarországon és külföldön összesen több mint 385 milliószor vásároltak bankkártyával, és összesen 2844 milliárd forintot költöttek el így.

A Portfolio azt írja, hogy talán soha nem volt még akkora a nyomás a magyar bankokon, mint idén, hogy a kis- és középvállalkozások aktív hitelezésével támogassák a gazdasági növekedést. Csupa olyan változás zajlik, ami jövőre viszont irtózatosan megnehezíti a dolgukat -- mutat rá a portál szerzője. A kormány 540 milliárd forint visszatérítendő EU-forrást dob szét a cégek között a következő három évben, mégpedig a bankok mérlegének megkerülésével, a Magyar Nemzeti Bank pedig március végével lezárja az olcsó, fix kamatozású források jó részét biztosító Növekedési Hitelprogramját. A Portfolio utánajárt, hogy terem-e még egyáltalán babér a bankoknak a hazai cégek finanszírozásában, és mi lesz jövőre a kkv-hitelezéssel.

A napi.hu szerint 3,5 milliárdért két mélygarázs épül Balatonfüreden a 2017-es vizes vb-re, az Országos rendőr-főkapitányság pedig tíz járőrhajó beszerzésére hirdetett közbeszerzést.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy a KSH statisztikái szerint jóval kevesebb marhahúst eszünk, mint kellene. Pedig azon túl, hogy a marhahús fogyasztása élettani szempontból sem elhanyagolható, még rendkívül finom is - írja a portál.