eur:
395.07
usd:
371.03
bux:
65076.09
2024. április 19. péntek Emma

Tizenegyezer családnak segít karácsonyozni a Vöröskereszt

Tizenegyezer családnak oszt élelmiszercsomagot a Magyar Vöröskereszt a hétvégi adománygyűjtés után - mondta az InfoRádióban a szervezet főigazgató-helyettese. Nagy Gábor arról is beszélt, hogy lezárult és nagyon sikeres volt az Apró segítség, hatalmas öröm kampányuk is, amelyben az egyik bolthálózat üzleteiben vásárolt egyes termékek árának 1 százaléka jutott el adományként a Vöröskereszthez.

Több mint ötvenötezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze, amelyből tizenegyezer családnak segít a Magyar Vöröskereszt még karácsony előtt – mondta a szervezet főigazgató-helyettese.

„A csomagok nagyrészt cukrot, lisztet, olajat, édességet tartalmaznak. A legtöbb adomány Mosonmagyaróváron, Egerben és Budapesten gyűlt össze.”

Nagy Gábor hangsúlyozta, a mostani akción kívül a szervezet folyamatosan várja a tartós élelmiszereket. El lehet juttatni a Mikulásgyárba és van egy karaván is, aminek a honlapon elérhető az útvonala.

„Nagyon sikeresen zárult az Apró segítség – hatalmas öröm elnevezésű jótékonysági kampány. Nagyon örültünk a partner kezdeményezésének, hiszen ők kerestek meg minket. Több mint 8 millió forint gyűlt össze, fele részben termékadományokból. A pénzbeli segítséget is arra fordítjuk, hogy a rászoruló családok életkörülményeit egy kicsit javítsuk, akár berendezési tárgyakkal. Az összegyűlt higiénés termékeket még karácsonyig szeretnénk eljuttatni a családokhoz.”

Él a Magyar Vöröskereszt adományvonala is, a 1359-es telefonszám felhívásával, illetve az erre elküldött „adomány” sms-üzenettel 250 forinttal lehet támogatni a szervezet szociális munkáját – mondta a szervezet főigazgató-helyettese.

„Az eddig összegyűlt adományokat szaloncukrokra és tartós élelmiszerekre fordítjuk. Előbbieket még karácsony előtt odaadjuk, a többi pénzadományt pedig a két ünnep között, illetve az év elején használjuk fel” - mondta Nagy Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×