eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nyárig nem lehet mobilon vonatjegyet venni

December 15-én éjféltől szünetel a mobilos vasúti menetjegyváltás - közölte a Magyar Államvasutak.

A jogszabályi előírások változások miatt 2017 nyaráig szünetel a mobiltelefonos menetjegyváltás a MÁV vonalain. A Magyar Államvasutak Zrt. közölte, bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnának vonatjegyet.

A változásról a mobiltársaságok sms-ben értesítik azokat, akik a szolgáltatást az elmúlt három hónapban igénybe vették, a MÁV pedig e-mailben küld tájékoztatást.

Hozzátették, november óta minden belföldi vonaton nyomtatás nélkül, okostelefonon, táblagépen vagy laptopon is bemutathatók az elektronikusan megváltott vasúti jegyek, amelyek továbbra is 3 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Mobilegyenleggel 2012 májusa óta lehet jegyet venni a MÁV. A szolgáltatást 2500-3500 felhasználó vette igénybe, ilyen módon 12 ezer internetes tranzakciót bonyolítottak. Az internetes jegyértékesítési rendszert 2008-ban indították el, hogy elkerüljék a pénztárak előtti sorban állást.

A vásárlók 2011 óta már nem csak az állomásokon található jegykiadó automatáknál, hanem bárhol, akár otthon is ki tudják nyomtatni a menetjegyeket.

A mobilegyenleges vásárlás várhatóan 2017 nyarán indul újra a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×