Nyárig nem lehet mobilon vonatjegyet venni

Infostart
2016. december 15. 20:11
December 15-én éjféltől szünetel a mobilos vasúti menetjegyváltás - közölte a Magyar Államvasutak.

A jogszabályi előírások változások miatt 2017 nyaráig szünetel a mobiltelefonos menetjegyváltás a MÁV vonalain. A Magyar Államvasutak Zrt. közölte, bankkártyás fizetést ajánlja azoknak, akik december közepétől az interneten vásárolnának vonatjegyet.

A változásról a mobiltársaságok sms-ben értesítik azokat, akik a szolgáltatást az elmúlt három hónapban igénybe vették, a MÁV pedig e-mailben küld tájékoztatást.

Hozzátették, november óta minden belföldi vonaton nyomtatás nélkül, okostelefonon, táblagépen vagy laptopon is bemutathatók az elektronikusan megváltott vasúti jegyek, amelyek továbbra is 3 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Mobilegyenleggel 2012 májusa óta lehet jegyet venni a MÁV. A szolgáltatást 2500-3500 felhasználó vette igénybe, ilyen módon 12 ezer internetes tranzakciót bonyolítottak. Az internetes jegyértékesítési rendszert 2008-ban indították el, hogy elkerüljék a pénztárak előtti sorban állást.

A vásárlók 2011 óta már nem csak az állomásokon található jegykiadó automatáknál, hanem bárhol, akár otthon is ki tudják nyomtatni a menetjegyeket.

A mobilegyenleges vásárlás várhatóan 2017 nyarán indul újra a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Nyárig nem lehet mobilon vonatjegyet venni
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást