eur:
393.74
usd:
365.01
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Péntek: mínusz 13 - Brutális lehűlés tör Magyarországra

Az elmúlt napokban megszokottnál is erősebb fagyok lehetnek a hétvégén - jelezte az InfoRádiónak Török László meteorológus.

Észak-kelet felől igen hideg és száraz levegő éri el hazánk térségét, így az ország nagy részén derült lesz az ég, emiatt péntek este, szombat hajnalban erősebb lesz a lehűlés – mondta Török László.

„A reggeli órákra mínusz 4 és mínusz 13 fokig csökkenhet a hőmérséklet, az utóbbi a fagyra érzékeny területeken – Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld azon területein, ahol megmarad a hó - fordulhat elő.”

Budapesten eleinte nem lesz nagyon erős az éjszakai lehűlés, „csak” mínusz 5-7 fokig csökken a hőmérséklet, de vasárnap, amikor kevesebb lesz a felhő, erősebb lehet a lehűlés - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

„A város belső kerületeiben ennél enyhébb lesz az időjárás, a városi hősziget hatására mínusz 2-3 fokig csökkenhet a hőmérséklet, a Budai-hegyekben és a város környékén azonban erőteljesebb lehet az éjszakai lehűlés.”

Napsütés?

Az, hogy lesz-e napsütés, még bizonytalan, mert a fölénk érkező levegő a hétvégén már kicsit melegebb lesz, többfelé képződik alacsony szintű rétegfelhőzet, aminek a pontos helyét nehéz előre megmondani – jelezte Török László.

„Egyelőre csak tippelünk és reménykedünk, hogy a fővárosban lesz napsütés, de elképzelhető, hogy csak a déli órákban és rövid időre süthet ki.”

Hó?

A következő napok csapadékmentesnek tűnnek, hétfőn érkezik egy hidegfront, de úgy tűnik, ez sem éri el az országot, északra, észak-keletre vonul majd el – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

„A felhőzetéből csak nagyon keveset veszünk majd észre, inkább csak az észak-keleti országrészben lesz több felhő, ott fordulhat elő kisebb havazás.”

Fehér karácsony?

Péntek: mínusz 13 - Brutális lehűlés tör Magyarországra

Egyelőre úgy tűnik, komolyabb havazás karácsonyig nem várható. Hideg időre számíthatunk, változó felhőzettel és némi napsütéssel, éjszaka zúzmarás, párás, ködös időjárás lesz, esetleg hószállingózás fordulhat elő, amiből az ünnepekre komolyabb hótakaró nem fog összegyűlni – ígérte Török László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

Te is 8-tól 5-ig dolgozol? Könnyen lehet, hogy ez nagy gond

A távmunka és a rugalmas munkavégzés egyre szélesebb körű elterjedésével egy új kifejezés, a chronoworking is megjelent a munka világában, ami lényegében azt írja le, hogy az adott munkavállaló – amennyiben lehetősége van rá – munkaidejét a bioritmusához igazítja (legyen szó korán kelő pacsirtákról vagy éjszakai baglyokról), vagyis olyan napszakban dolgozik, amikor energiaszintje és koncentrációs képessége arra a legmegfelelőbb. A chronoworking lehetőségének biztosítása a munkáltatónak is megéri, hiszen a bioritmusának legjobban megfelelő időszakban dolgozó munkavállaló produktívabban látja el feladatát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×