Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Máris megjelent az influenza Magyarországon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már támad az influenza Magyarországon, már három betegnél azonosították a vírust - mondta az InfoRádióban Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa.

Mérsékelten emelkedett az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók aránya – mondta el az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa.

Molnár Zsuzsanna kiemelte, „ez december 5. és 11. között 8300 fő, ami csak 250-el több, mint a múlt héten regisztráltaké. A betegek ötöde volt gyermek, negyven százaléka fiatal felnőtt, 35-59 éves volt a 27 százalékuk, hatvan éven felüli pedig 12 százalékuk volt.”

influenza

A múlt héten megjelent az influenzavírusa Magyarországon – jelentette ki az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa. Hozzátette, az orvosok által beküldött tizenegy mintából három esetben influenza A vírust mutattak ki.

„Egy esetben a pontos meghatározása is sikerült: H3-as vírusnak bizonyult.”

Molnár Zsuzsanna hozzátette, ez van jelen Európában is. A kimutatott vírusok 90 százaléka ebbe a csoportba tartozik, csak 10 százalék B vírus.

„Úgy tűnik, mintha kicsit korábban érkezett volna meg az influenzavírus, de Európában is megerősödött az aktivitása.”

Az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa szerint a következő héten még emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma, de aztán ahogy elcsendesedik a világ: elmegyünk ünnepelni, kezdődik a szünet és a szabadság, csökken a megbetegedések száma. Molnár Zsuzsanna hozzátette, januárban majd újra támad az influenza.