Leégett a HosszúHáz Turistaszálló

Infostart
2016. december 13. 15:56
Leégett az egyik legismertebb magyar turistaház, a bakonyi Vinyén álló HosszúHáz Turistaszálló.

A turistaház üzemeltetői a Facebookon adták hírül, hogy az épület vasárnap - egyelőre ismeretlen okból - leégett. Senki sem sérült meg. A lángokat a pápai, a győri, a pannonhalmai és a kisbéri hivatásos, valamint a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók oltották el hat vízsugárral.

Az internetre feltöltött fényképek alapján a tetőszerkezet teljesen elpusztult, és megrongálódtak a berendezési tárgyak is. A turistaház vezetői szerint a kár legalább 70 százalékos.

Most önkénteseket keresnek a romeltakarításhoz, és azt kérik, hogy akinek van felesleges bútora, tűzhelye vagy hűtőszekrénye, az keresse meg őket, mert ezek is megsemmisültek. A pénzadományokat az Ültess fát a jövőért! Alapítvány bankszámlaszámára várják.

A 32 férőhelyes HosszúHáz Turistaszálló Magyarország legismertebb turistaházainak egyike. A Bakonyszentlászlóhoz tartozó Vinyén van, közel a Cuha völgyéhez, amelynek tanösvénye a legszebbek közé tartozik.

A turistaház nemcsak szállást nyújtott, hanem gyalogtúrákat, lovasprogramokat, kerékpáros kirándulásokat, túlélőtáborokat, kézműves foglalkozásokat, pincelátogatásokat, valamint gyógynövényszedő és gombagyűjtő akciókat is szervezett a vendégeinek. Az üzemeltetők most megpróbálják újjáépíteni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Leégett a HosszúHáz Turistaszálló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást