eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

M1: csalás miatt nyomoznak a szombathelyi MSZP-s politikus egyik cége körül

Csalás bűntett gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi elnöke egyik cégével kapcsolatban - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában péntek este.

A hírműsorban felidézték: az Origo kedden írt arról, hogy az MSZP szombathelyi elnöke, Czeglédy Csaba egyik cége, a Human Operátor Zrt. körül nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Erről a köztelevízió is beszámolt, majd másnap helyreigazítási kérelmet kapott Czeglédy Csabától, aki valótlannak nevezte a híreszteléseket, és azt írta: "azon állítás ténybeli alapját, hogy a cégem ügyében és így ellenem is nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda, semmivel nem tudja a Médiaszolgáltató bizonyítani" - hangzott el.

A Híradó megkeresésére a Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, van nyomozás. Arra a kérdésre, hogy a Humán Operátor Zrt.-vel kapcsolatban milyen bűncselekmény gyanújával tart a nyomozás, azt a választ kapták: csalás bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A cégjegyzékben szereplő adatok szerint Czeglédy Csaba a Humán Operátor Zrt. vezető tisztségviselője. Ezekből kiderül az is, hogy a Humán Operátor Zrt.-t 2010-ben hozták létre az ugyanilyen nevű kft. jogutódjaként. A cég fő tevékenysége a munkaközvetítés. A vállalat honlapja is Czeglédy Csabát jelöli meg igazgatósági elnökként - hangzott el a műsorban.

Az interneten bárki számára hozzáférhető cégadatok szerint a Czeglédy Csabához köthető, akkor még kft.-ként működő cég 2007-ben vásárolta meg a Magyar Apartman Kft. üzletrészeit, és ezzel több mint ötvenszázalékos szavazati jogot szerzett benne - tették hozzá.

Jelezték: az Origo szerint emiatt az ügylet miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A portál információi szerint a vételárat nem fizették ki. A Nemzeti Nyomozó Iroda azt közölte, hogy a Humán Operátor Zrt. ügyében január 22-ig tart a nyomozás.

Az Origo arról is beszámolt, hogy korábban adócsalás miatt már elítélték Czeglédy Csabát. A portál cikke szerint az MSZP-s politikus akkor egy év négy hónap felfüggesztett börtönt kapott.

Emlékeztettek arra, hogy Czeglédy Csaba neve a baloldali előválasztásnál merült fel. Az Origo azt írta, Czeglédy Csabának minden esélye megvan arra, hogy a baloldal közös képviselőjelöltje legyen a 2018-as országgyűlési választásokon, mert a Demokratikus Koalícióval és az MSZP-vel is nagyon jó viszonyt ápol. Hozzátették, hogy Czeglédy Csaba jelenleg is Gyurcsány Ferenc ügyvédje.

A Híradó szerdán kereste Czeglédy Csabát, aki nem kívánt nyilatkozni. Telefonon csak annyit mondott, hogy nem akar országgyűlési képviselő lenni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×