Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Általános sztrájk bénítja meg Görögországot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egynapos általános sztrájk bénítja meg Görögországot csütörtökön.

A legnagyobb szakszervezetek a tervezett adóemelések és költségvetési kiadáscsökkentések ellen tiltakoznak. A munkabeszüntetés a magánszektort és a közszférát egyaránt érinti.

A görög tengerészek még hétfőn úgy döntöttek, hogy a kedden lejáró négynapos sztrájkjukat további két nappal meghosszabbítják, így csütörtök estig szünetel a komp- és személyhajó-forgalom a görög szigetek és a szárazföld között.

A tengerészek lépését a kormánynak az a javaslata váltotta ki, amely eltörölné a hajókon szolgálók jelenlegi adókedvezményeit.

A görög sajtó dolgozói szerdán tették le a munkát, emiatt aznap nem sugároztak híreket a tévék és a rádiók, nem frissültek az internetes híroldalak, csütörtökön pedig nem jelennek meg a napilapok.

Az újságírók a nyugdíjrendszert is érintő megszorító intézkedések ellen tiltakoztak.

A médiában dolgozók azért egy nappal korábban tiltakoztak, hogy tudósítani tudjanak a csütörtöki általános sztrájk eseményeiről.

A görögországi médiaszektort érzékenyen érintette az ország súlyos pénzügyi válsága, illetve az újságok példányszámainak, valamint a sajtóban megjelenő hirdetések mennyiségének radikális visszaesése. Gyakran előfordul, hogy a görög újságírók bérét több hónapos csúszással fizetik ki.