eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az ellenzék a kormányt okolja a PISA-mérés eredményéért

Az összes ellenzéki párt a kormánypártok oktatáspolitikáját okolja azért, hogy legfrissebb PISA-felmérés szerint romlott a magyar diákok teljesítménye.

A szocialista Kunhalmi Ágnes sokkolónak nevezte a PISA-felmérés eredményét és lemondásra szólította fel az emberi erőforrások miniszterét.

"Fel szeretném szólítani elsősorban Balog Zoltánt, aki ennek az egész oktatáspolitikának a végrehajtója – Orbán Viktor utasításai alapján –, hogy adja be a lemondását és távozzon. Soha ilyen drámaian nem zuhant a magyar iskolarendszer teljesítménye."

Dúró Dóra a Jobbik részéről szintén a kormány oktatáspolitikáját tette felelőssé a felmérés rossz eredményei miatt.

"Sem a szakmai döntések, sem pedig a finanszírozási háttér nem megfelelő ahhoz, hogy az oktatás egyrészt megfelelő tudást tudjon átadni a gyerekeknek, másrészt pedig a társadalmi mobilitást be tudja indítani. A PISA-felmérésnek nem csak a kompetencia-eredményei nagyon lesújtóak, hanem az is, hogy egyre jobban meghatározza a család anyagi háttere azt, hogy egy gyermek milyen tudáshoz jut."

Az LMP-s Ikotity István is úgy vélte, hogy soha nem látott mélységben van a magyar közoktatás.

"Változtatásra van szükség, ez az oktatási rendszer nem készíti fel a XXI. század kihívásaira a diákokat. Nem hivatkozhatnak arra most már, hogy ez még az előző kormányzat hibája, hiszen hat éve kormányon vannak."

Ikotity István aláhúzta, hogy személycseréknek kell követniük az illetékes tárcánál a sikertelen felmérést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×