eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Rengeteg dolguk volt a tűzoltóknak

A viharos szél miatt országszerte mintegy négyszázötven helyre riasztották a tűzoltókat péntek estig, a legtöbb bejelentés Pest megyéből és Budapestről érkezett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Mukics Dániel elmondta: a tűzoltókat az esetek nagy többségében kidőlt fákhoz, letört faágakhoz hívták, amelyek úttestre, épületekre dőltek. Emellett leszakadt elektromos vezetékek és kisebb épületkárok miatt is érkeztek riasztások.

Mint mondta,

tucatnyi épület tetejét rongálta meg az erős szél,

Kecskeméten például egy templom tornyán negyven négyzetméteren megbomlott a lemezborítás, Miskolcon egy okmányiroda, a Pest megyei Úri településen pedig egy idősek otthonának teteje sérült meg.

A katasztrófavédelem nem kapott bejelentést arról, hogy bárki megsérült volna, és egyetlen ingatlan sem vált lakhatatlanná - tette hozzá a helyettes szóvivő.

A Mávinform arról tájékoztatta az MTI-t, hogy este feloldották a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Székesfehérvár vonalon a viharos erejű szél miatt reggel bevezetett óránkénti 80 kilométeres sebességkorlátozást.

Késő délután közölték: Nagykőrös és Kecskemét között helyreállították a felsővezetéket, amelyet a viharos szél rongált meg a nap folyamán. Újra járnak a vonatok a szegedi vonalon, az utasoknak már nem kell pótlóbuszra szállniuk.

A vácrátóti vonalon péntek reggel üzemzavart okozott a viharos erejű szél, ezért egy ideig ott sem jártak a vonatok, de a vasúttársaság szakemberei megoldották az áramellátási problémát.

A többi vonalon jók a vasúti közlekedés feltételei, de indulás előtt érdemes tájékozódni a MÁV térképes Vonatinfó-oldalán.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) szóvivőjének tájékoztatása szerint kidöntötte az orkánerejű szél a Váci Fegyház és Börtön külső kapuját csütörtök este. "A fogva tartás biztonsága nem sérült" - közölte Orosz Zoltán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta péntek kora délután a másodfokú, narancs riasztást Budapesten, illetve Pest és Fejér megye több járásában. Ezzel az országban már nincs érvényben másodfokú riasztás, amelyet korábban a viharos szél miatt adott ki a szakszolgálat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×