Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így újulhat meg a ferihegyi gyorsforgalmi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
2018 őszén kezdődhet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út teljes körű rekonstrukciója – közölte a főpolgármester. Tarlós István tájékoztatása szerint a tervező kiválasztása már folyamatban van.

Várhatóan 2018 második felében kezdődhet a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fejlesztése, de a 2017-es budapesti vizes világbajnokság miatt már jövőre elvégezhetnek fenntartási munkálatokat. Tokody Marcel, a Jobbik fővárosi képviselője tett fel kérdéseket a főpolgármesternek a ferihegyi útról.

Tarlós István közölte azt is, hogy az ütemezett fejlesztés első ütemeként a tervező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás már elindult, a tervek között van a gyorsforgalmi pálya és szervizutak közötti elválasztás megszüntetése, középen új elválasztás létesítése a Hangár utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálja között. Számítani lehet az útpálya és a hidak teljes körű felújítására, egységes 70 kilométer per órás megengedett sebesség bevezetésére. Új gyalogos felüljárót építenek a Csaba utcánál, és a Csévéző utca és Ferihegy 1. között a kerékpáros infrastruktúra is fejlődhet. 

A főpolgármester szerint a tervezési és hatósági engedélyezési folyamatok időigényesek, ezért a tervezett fejlesztés megvalósítása legkorábban 2018. év második felében kezdődhet el, ennek ellenére jövőre elvégzik a legsürgősebb - fenntartási és esztétikai - jellegű beavatkozásokat, amelyeket építési engedélyezési eljárás nélkül is meg lehet valósítani.

Ezek között szerepel kopórétegcsere az érintett szakasz legrosszabb állapotú 60 százalékán, a korlátok korrózióvédelmi festése és cseréje, továbbá a torlódások csökkentése érdekében ideglenesen - két-három helyen – összenyitják a Gyömrői úti szervizpályát és a gyorsforgalmi úttal.