eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Lecsaptak a reptéri transzferekre

Célzott ellenőrzéseket hajtottak végre a fővárosi kormányhivatal közlekedéshatósági szakemberei az engedély nélkül végzett, magukat reptéri transzfer szolgáltatásként hirdető személyszállítók kiszűrése érdekében. Az akció eredményeként a kormányhivatal összesen 2,2 millió forint közigazgatási bírságot szab ki, és két személygépkocsi rendszámát vonta be.

Internetes oldalakon hirdetett reptéri transzfer szolgáltatás kapcsán végeztek célzott ellenőrzéseket Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedéshatósági szakemberei szerdán. Az előzetes kockázatfeltárás és elemzés alapján súlyos szabálytalanságokat állapítottak meg: diszpécserszolgálati engedély hiánya miatt két esetben, személytaxi tevékenységi engedélyek hiánya miatt ugyancsak két esetben, a járművezetőt érintő vezetői igazolvány hiánya miatt szintén két esetben szab ki bírságot a kormányhivatal. Emellett a megfelelő engedélyekkel nem rendelkező járművek forgalmi rendszámát a helyszínen bevonta a hivatal.

A kormányhivatal a hatályos jogszabályok értelmében az engedély nélkül végzett, személygépjárművel történő személyszállító szolgáltatás kiszűrése érdekében a jövőben is rendszeres ellenőrzéseket hajt végre.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×