Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jó hírt kapnak a háziorvosok és védőnők

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Iparűzési adó alóli mentességet kaphatnak a háziorvos és védőnő vállalkozók Budapesten, ha az erről szóló előterjesztést elfogadja a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán.

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett javaslat úgy módosítaná a helyi iparűzési adóról szóló fővárosi rendeletet, hogy mentes legyen a helyi iparűzési adó fizetése alól a háziorvos, védőnő vállalkozó, ha vállalkozási szintű iparűzési adóalapja az adóévben a 20 millió forintot nem haladja meg.

A rendelet - az előterjesztés elfogadása esetén - 2017. január elsején lépne hatályba.

Mint írták, a helyi adókról szóló törvény lehetőséget ad az önkormányzatoknak arra, hogy törvényi korlátok között adómentességet, adókedvezményt állapítson meg a vállalkozónak.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán több mint hetven előterjesztést tárgyalhat majd meg, ezek között szerepel a főváros településszerkezeti tervének és rendezési szabályzatának - a BudaPart - Kopaszi-gát fejlesztés megvalósításával összefüggő - eseti módosítása is. A módosítási javaslat legfőbb eleme egy 120 méteres toronyház elhelyezésének lehetősége, ugyanis - mint a javaslatban olvasható - a jelenlegi szabályozás szerint erre a településszerkezeti terv csak Csepel északi részén biztosít lehetőséget, a Lágymányosi-öböl melletti területen 65 méter a megengedett maximális magasság.