eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Vándorlás az igazságügyben - lapszemle

Az igazságügyi alkalmazottak tömeges elvándorlásától tart az Országos Bírósági Hivatal – közli a Magyar Idők. Nem tartja egyedülállónak, más országoktól különösebben eltérőnek a Magyarországon tapasztalható idegenellenességet, antiszemitizmust Izrael új budapesti nagykövete – közli a Magyar Nemzet. A Portfolio-n arról olvashatnak, hogy az önkéntes- és a magánnyugdíjpénztárak is jól teljesítettek a harmadik negyedévben.

Az igazságügyi alkalmazottak tömeges elvándorlásától tart az Országos Bírósági Hivatal – közli a Magyar Idők. A Handó Tünde vezette szervezet eseti juttatásokkal, a teljesítmények elismeréseként kifizetett prémiumokkal próbálja pályán tartani a dolgozókat, ám úgy véli: csak átfogó bérrendezés segíthet a helyzeten. Az Igazságügyi Minisztérium a Nemzetgazdasági Minisztériummal együtt vizsgálja a kérdést, és közösen dolgoznak az ügy mielőbbi megoldásán.

Nem tartja egyedülállónak, más országoktól különösebben eltérőnek a Magyarországon tapasztalható idegenellenességet, antiszemitizmust Izrael új budapesti nagykövete – közli a Magyar Nemzet. Joszef Amrani a lapnak adott interjújában hangsúlyozta, külképviseleti vezetőként feladata a növekvő antiszemitizmus elleni harc, és ebben számít a magyar kormány, az oktatás, valamint a véleményformálók segítségére.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy elköltötte az általános kormányzati tartalékot a kormány – a rendkívüli helyzetekre félretett százmilliárd forintból az utolsó legnagyobb tételt a vizes világbajnokság újabb kormányzati támogatása jelenti. Az esemény megrendezéséhez a kormány a döntés szerint újabb 7,2 milliárd forintot ad.

A 2007. és '13. közötti uniós ciklusban tapasztalt versenykorlátozó pályáztatás után az Európai Bizottság a 2014. és '20. közötti időszakban is fokozott figyelmet fordít a magyar útépítések tisztaságára, a szabályok betartására – értesült a Magyar Nemzet brüsszeli forrásokból. A lap úgy tudja, hogy ez egyelőre nem jelenti hivatalos vizsgálat elrendelését az uniós intézmény részéről, de Brüsszelben gondosan ügyelni fognak arra, hogy a magyar hatóságok ne csempésszék vissza a korábban kifogásolt protekcionista feltételeket.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy valótlannak bizonyult az a hír, hogy a fővárosi városfejlesztési közlekedési és környezetvédelmi bizottság megtiltotta volna felhőkarcoló építését az újbudai Kopaszi-gátnál. A Riz Levente XVII. kerületi polgármester által elnökölt testület nem elutasította a toronyházat, hanem az ennek kapcsán született beadványok közül kettőt elfogadva, alternatív javaslatot tett, hogy a beruházó Property Market Kft. forgassa el és egy kicsit odébb helyezze át a tervezett 120 méteres épületet.

A Portfolio-n arról olvashatnak, hogy az önkéntes- és a magánnyugdíjpénztárak is jól teljesítettek a harmadik negyedévben, az MNB friss statisztikái szerint jelentősen nőtt a befektetési eredmény, ez pedig szektorszinten 2, illetve 2,4 százalékos vagyonarányos hozamot jelent. A befektetési portfóliók összetétele érdemben nem változott, mindkét pénztártípusnál dominálnak a magyar állampapírok a befektetések között.

Példátlan mértékben nőttek a bérköltségek a hazai boltokban, az idei év első kilenc hónapjában, miközben továbbra sincs megfelelő számú eladó és megnőtt a túlóráztatás – írja a Napi.hu a Blokkk.com elemzésére hivatkozva. A cikk szerint nagy bajban lesznek a kis boltok tulajdonosai jövőre.

Friss felmérések szerint a magyarok közel háromnegyede pénzügyileg kiszámíthatatlannak tartja a jövőjét – közli a Penzcentrum.hu, majd abban kíván segítséget nyújtani olvasóinak, hogy akik úgy érzik, hogy nem lesz elég számukra az állami nyugdíj, miként választhatnak a különböző nyugdíjcélú megtakarítások közül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×