Egyelőre nem csökken az szja-kulcs - a nap hírei

InfoRádió
2016. november 25. 22:05
Akcióterv készül az ukrán-magyar gazdasági együttműködés támogatására. Jelenleg nem lát lehetőséget a személyi jövedelemadó kulcsának 9 százalékra csökkentésére a miniszterelnök. Stratégiai megállapodást kötött a Thyssengroup Kft-val a kormány. A nap legfontosabb hírei november 25-én.

Akcióterv készül az ukrán-magyar gazdasági együttműködés támogatására - jelentette be a magyar kormányfő. Orbán Viktor az ukrán miniszterelnökkel tartott egyeztetés után közölte: 50 millió euró hitelsegély-keretet biztosít a magyar állam. A kormányfő kiemelte: Magyarország úgy döntött: azonnali hatállyal bevezeti az ingyenes vízumot az ukrán állampolgároknak és szeretné, ha Kijev is megadná ezt a lehetőséget az Ukrajnában munkát vállaló magyarországiaknak.

Csak akkor tartja majd eredményesnek a miniszterelnök a saját és kormánya munkáját, ha a legalsó társadalmi csoportok számára is lehetőséget biztosít a feljebb jutásra. Orbán Viktor a Világgazdaságnak adott interjúban továbbra is célnak tartja a személyi jövedelemadó kulcs kilenc százalékra csökkentését, de szerinte erre most nincs lehetőség. A nyugdíjakról szólva szintén úgy fogalmazott: jelenleg nem lehet feszegetni a nyugdíjrendszer határait.

A budapesti Víz-világtalálkozón a vízgazdálkodásban is el kell érni azt a szemléletváltást, amelyet a párizsi klímacsúcs eredményezett az éghajlatváltozás kezelésében - emelte ki a köztársasági elnök a Kossuth Rádióban. Áder János azt mondta: a jövő heti világtalálkozóra nagy az érdeklődés, most 2 ezer embert várnak.

Vezető szerepe lehet Magyarországnak az autóipari újításokban - mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a kormány és a német ThyssenKrupp Kft. stratégiai partnerségi megállapodásának aláírása után beszélt erről. A ThyssenKrupp Jászfényszarun 500 új munkahelyet létrehozó 30 milliárd forintos zöldmezős beruházást hajt végre, és fejlesztő központot üzemeltet Budapesten.

Nem kapta még vissza túlfizetését 2200 lakossági gázfogyasztó - jelezte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője. Scherer Zsolt az InfoRádiónak elmondta: a TIGÁZ- szeptember 30-val elvégezte a fogyasztók elszámolását, és elküldte az erről szóló számlát.

A jogszabályok betartásával a jegyvásárlás és a beléptetés egyszerűsítését is megfontolásra érdemesnek tartja a jövő évi feladatok között a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Csányi Sándor a Magyar Labdarúgás Napján az InfoRádiónak adott exkluzív interjúban arról beszélt: a többi között az edzőképzésnél és edző, illetve játékvezető utánpótlásnál kell változtatni.

A magas szálló por koncentráció miatt romlott a levegő minősége Budapesten. Az Országos Közegészségügyi Központ adatai szerint öt település - Nyíregyháza, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika és Salgótarján - levegője számít egészségtelennek.

Szombaton is folytatja szerdán kezdett sztrájkját a Lufthansa pilótáinak szakszervezete. A munkabeszüntetés 137 hosszú távú járatot érint, de a többi között egy Budapest és Frankfurt közötti járatot is törölt a cég. Közben a menedzsment vezetése új bérajánlatot tett, de az érdekképviselet elutasította azt.

Aláírja a török államfő a halálbüntetés visszaállításáról szóló törvényt, ha a parlament elfogadja azt. Recep Tayyip Erdogan mostani kijelentése egy nappal azután hangzott el, hogy az Európai Parlament Törökország uniós csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztésére szólított fel.