eur:
393.91
usd:
368.57
bux:
66317.98
2024. április 24. szerda György

Budapesten romlott a levegő minősége

A magas szálló por koncentráció miatt Nyíregyházán már nem veszélyes, de továbbra is egészségtelen a levegő minősége, több településen, köztük a fővárosban viszont romlott a légszennyezettség.

Az Országos Közegészségügyi Központ környezet-egészségügyi igazgatóságának pénteki adatai szerint a levegő magas szálló por (PM10) tartalma miatt öt település - Nyíregyháza, Miskolc, Sajószentpéter, Kazincbarcika és Salgótarján - levegője számít egészségtelennek. Budapesten, Pécsen, Vácon, Egerben, Debrecenben, Hernádszurdokon és Oszláron kifogásolt a levegő minősége.

Miskolcon a polgármester pénteken elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Kriza Ákos közleményében kiemelte, hogy a levegő szennyezettsége a késő-délutáni, esti, éjjeli órákban a legmagasabb, ezért azt kéri ekkor kerüljék a szabadban való tartózkodást, illetve a szellőztetést. Felhívta a figyelmet továbbá, hogy a tájékoztatási fokozat alatt tilos az avar és kerti hulladék nyílt téri égetése, valamint bármilyen egyéb nyílt téri égetés.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály ügyeletének tájékoztatása szerint Nyíregyházán a szálló por 24 órás átlagkoncentrációja a riasztási küszöbérték alá csökkent.

Parillák Gabriella, a település polgármesteri hivatalának sajtófőnöke pénteken az MTI-vel azt közölte: riasztás már nincs, tájékoztatási fokozat van érvényben. A meteorológiai előrejelzés alapján a szennyezettség további lassú csökkenése várható - tette hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken és szombaton mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap viszont sokfelé megerősödik a szél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×