eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Akár tizenöt év börtönt is kaphatnak az erőszakoskodó mentősök

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság azzal a két mentőssel szemben, akik a a gyanú szerint megerőszakoltak egy fiatal lányt a fővárosban.

A rendőrség szexuális erőszak miatt indított eljárást két mentődolgozó ellen. A férfiak november 9-én a Széll Kálmán tér környékén láttak el egy fiatal lányt, akihez rosszullét miatt hívták a mentőket.

A Blikk úgy tudja, hogy a fiatal lány bódult állapotban volt és nem akarta, hogy a mentősök kórházba vigyék. Az úton ismét rosszul érezte magát, ekkor megálltak a mentőkocsival, ezt követően pedig a mentősök a gyanú szerint szexuális ajánlatot tettek neki.

A Blikk szerint a fiatal lányt a mentősök több helyen megtapogatták, ezt követően pedig szexuális erőszakra kényszerítették. A gyerekotthonban élő fiatal lány, miután kiengedték a kórházból, a gyámjának jelezte a történteket. Ezt követően tettek feljelentést. A kórházban egyébként nem beszélt az erőszakról.

A rendőrség a két férfit őrizetbe vette, az ügyészség pedig kényszerintézkedés elrendelését indítványozta a bíróság előtt. 

„A bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Fővárosi Főügyészség az ügy két gyanúsítottjának előzetes letartóztatását indítványozta. A bíróság ehelyett lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, amely ellen a főügyészség fellebbezést jelentett be” - mondta el a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina.

A két férfi vallomást tett a hatóságok előtt, de tagadták a bűncselekmény elkövetését. Ha beigazolódik a gyanú, akkor a két mentős súlyos büntetésre számíthat, mivel fiatalkorú a sértett, valamint a szexuális erőszakot többen követték el, akár 15 évig tartó börtönbüntetést is kaphatnak.

Az Országos Mentőszolgálat felfüggesztette az érintett dolgozókat a munkavégzés alól a vizsgálat végéig. A nyomozás lezárásáig az esetről nem nyilatkozhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×