eur:
393.99
usd:
369.5
bux:
65731.52
2024. április 23. kedd Béla

Ők nyerték idén a Junior Prima-díjakat

Hét fiatal újságíró vehette át hétfő délelőtt a Junor Prima díjat. A harminc évnél fiatalabb tehetségeket díjazó elismerésre idén is több mint ötven pályázat érkezett.

"Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani" - fogalmazott, hozzátéve, az, hogy van egy jó ötlet, termék, program, "az önmagában még nagyon kevés", ha az nem jut el azokhoz, akiknek szól.

Mint mondta, 2014-ben, amikor a KAVOSZ elvállalta a kategória támogatását, "mi sem gondoltuk volna, hogy ennyi tehetséges lány és srác van ebben az országban". Több év teljesítményét ismerték el a félszáz jelölt közül kiválasztott hét újságíró díjazásával - közölte.

Jelezte: azért is szálltak be két esztendővel ezelőtt a programba, mert céljuk, hogy visszaadjanak valamit annak a közösségnek, amelytől kapnak is. A kétmillió forintos pénzjutalommal járó díj valódi elismerés a fiatal tehetségek számára - tett hozzá.

"Szeretnénk, ha ezeket a fiatalokat a teljes hazai média a fókuszba állítaná, azt szeretnénk, hogy ezek az emberek olyan példát kapjanak és olyan példát mutassanak, hogy mindenki azt érezze: van egy ösztönzője, (...) van egy olyan gondolkodás- és mentalitásbeli húzóerő, amit ezek a srácok megadtak nekik" - mondta Krisán László.

Az idén a díjazottak között volt Rátonyi Krisztina szerkesztő-műsorvezető (MTVA). Mellette Bolcsó Dánielnek, Fábián Tamásnak, Kovács Bálintnak (mind Index), Sarkadi Zsoltnak (444), Turzó Ádámnak (Portfolio) és Urfi Péternek (Magyar Narancs) ítélték oda az elismerést a zsűri tagjai.

A testület munkájában részt vett Gazsó L. Ferenc MTI-igazgató (Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.), Vaszily Miklós vezérigazgató (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap), Vitray Tamás, Kálmán Olga és Krizsó Szilvia televíziós újságíró, Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára és Krisán László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×