A Várba költözik a Belügyminisztérium - lapszemle

InfoRádió
2016. november 15. 08:57
Megindult a roham a letelepedési magyar államkötvények piacán – írja a Magyar Nemzet. A Magyar Idők arról számol be, hogy szünetelteti sofőrös bérautó-szolgáltatását az egyik személyszállító cég.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánított épületátalakítással az I. kerületi Nándor utcába, a Mavir Országos Teherelosztó egykori központjába költözik a Belügyminisztérium személyi állománya – írja a Magyar Idők. A budai Vár rekonstrukcióját célzó Hauszmann-terv alapján a kormány lebontotta volna a korábban sokat kritizált épületet, a döntés felfüggesztését nyáron a nemzetközi műemlékvédelmi szervezet és a magyar építész szakma több képviselője is kérte.

Ma nyújtotta be az strasbourgi emberi jogi bírósághoz kérelmét múlt hónapban foganatosított újbóli előzetes letartóztatása miatt Budaházy György – tudta meg a Magyar Nemzet. A közismerten radikális férfi ellen 2009-ben indult büntetőeljárás, idén augusztusban pedig jogerősen is 13 év fegyházra ítélték. Védője arra hivatkozik, hogy az emberi jogok európai egyezményébe ütközik, ha a szabadság megvonást az egyedi elbírálás helyett automatikusan alkalmazzák.

A Napi.hu arról ír, hogy a Nemzetközi Sportközpontok nyílt közbeszerzést hirdetett a budapesti Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezésére és kivitelezésére. A stadion magján belül egy nemzetközi szintű küzdőtér épül, a nézőtér pedig 60 ezer férőhelyes lesz.

A Magyar Idők arról számol be, hogy feljelentés- kiegészítést rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Havas Szófia ügyében. Az MSZP-s politikust a Jobbik jelentette fel a kommunizmus bűneinek tagadása miatt. Havas Szófia nemrég az orosz köztévének adott nyilatkozatában azt mondta, hogy „hortysta provokáció” volt a forradalom.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy megindult az utolsó roham a letelepedési kötvények piacán. A lap információ szerint a kínai ügynökségek nem győzik befogadni a kérvényeket. Csak októberben 58 külföldi élt ezzel a lehetőséggel.

A Világgazdaság értesülése szerint idén még több mint 100 milliárd forint kerettel tervez vidékfejlesztési pályázatokat megjelentetni a Miniszterelnökség. A gazdák kertészeti gépek beszerzésére, időjárási kockázatok megelőzésére és erdészeti genetikai erőforrások megőrzésére is pályázhatnak.

A Magyar Idők arról ír, hogy újabb innovatív taxis cég szállt ki a piacról és szünetelteti a szolgáltatását. Az Uber távozása óta sok társaság próbálja kijátszani a törvényi szabályozást, de csak ideig óráig tud működni. A nem taxis fuvarosok legálisan működtethetnek fix áru repülőtéri transzfer esetében, másokra azonban előbb-utóbb büntetés és leállítás várhat.

Újabb autópálya épül – tudta meg a Napi.hu. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közzétett kiírása szerint a Hódmezővásárhelyet elkerülő út fél milliárddal olcsóbb, míg az M4-es autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakasza 2 milliárddal drágább lesz a becsült összegnél.

A Portfolio arról számol be, hogy Donald Trump váratatlan győzelmén nemcsak azok kerestek sokat, akik amerikai részvényt vettek, hanem azok is, akik az orosz piacon próbáltak szerencsét. A latin-amerikai alapok befektetői viszont nem jártak jól az ingatlanmogul győzelmével.