eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Deutsch Tamás: beszállnánk az 5G technológia fejlesztésébe

A gazdaság digitális átalakulása egyre több, szakterületén az átlagosnál nagyobb digitális ismerettel rendelkező munkavállalót igényel. Deutsch Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, két-három éven belül ezekből az emberekből százezres nagyságrendű hiány alakulhat ki.

Digitális munkaerő-programmal bővül a digitális jólét program – mondta el a területért felelős miniszterelnöki biztos, a Fidesz Európai Parlamenti képviselője.

Ha nem lépünk most, ha nem segítünk minél több munkavállalót abban, hogy a ma meglévő, átlagos digitális ismeretét az átlagot nagyobb mértékben meghaladó tudássá gyarapítsa, két-három éven belül Magyarországon százezres nagyságrendű, szakképzett digitális munkaerőhiány alakulhat ki” - emelte ki Deutsch Tamás.

A program ezt a helyzetet próbálja elkerülhetővé tenni, miközben bővítik az informatikusképzést is, hiszen jelenleg erről a területről 22-25 ezer szakember hiányzik.

A digitális munkaerő program éppen ebben segít. A gazdaság digitális átalakulása egyre nagyobb számban az átlagnál nagyobb digitális szakismerettel bíró munkavállalót. Legyenek ilyen ismeretekkel rendelkező munkavállalók” - hangsúlyozta Deutsch Tamás.

A digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos beszélt arról is, 2019 után, a mobiltelefonos 5G technológia szabványosítását követően Magyarország az első államok között szeretne lenni, amelyek ezt a gyorsabb és nagyobb sávszélességű internetezésre is lehetőséget adó adatátviteli megoldást alkalmazni szeretné.

Ennek érdekében már most, 2017 elején egy olyan fejlesztési programot szeretnénk kidolgozni és végrehajtani, aminek köszönhetően a világban ma létező hat-nyolc nagy pilot kísérleti program mellé felzárkózva Magyarországon is megvalósul egy ilyen, az 5G mobiltechnológia tömeges alkalmazására vonatkozó kísérleti program. Az az elképzelésünk, hogy a Zalaegerszeg mellett épül az önvezető autó kipróbálásának lehetőségét megteremtő tesztpálya. Ebben a lokációban ezen a területen 5G technológia alkalmazására vonatkozó, világméretben érdeklődésre számot tartó, kísérleti programot hajtsunk végre.”

Így az ország akár a szabványok alakításában is részt vehet majd – mondta Deutsch Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×