A DK és az MSZP tájékoztatást kér

InfoRádió / MTI
2016. november 5. 11:07
A Demokratikus Koalíció (DK) részletes tájékoztatást kér a hatóságoktól a Vasárnapi Hírek szombaton megjelent cikke miatt, míg az MSZP szerint Rogán Antalnak kellene tájékoztatást adnia arról, igaz-e a lap információja, miszerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével őrizetbe vettek egy belvárosi ügyvédet, akinél több száz millió forint készpénzt is találtak.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "ha valóban tetten érték Rogán Antal táskás emberét, akkor a Fideszen belüli maffiaháború újabb állomásához érkezett".

A Vasárnapi Hírek szombaton megjelent számában írt arról, hogy a Terrorelhárítási Központ közreműködésével őrizetbe vettek egy belvárosi ügyvédet, akinél több száz millió forint készpénzt is találtak. A lap arról nem számolt be, hogy pontosan min érték tetten az ügyvédet.

Az MTI megkeresésére viszont a rendőrség és az ügyészség cáfolta az információt. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt mondta: az ügyészség nem folytatott ilyen akciót és nincs tudomása arról, hogy ilyen ügyben eljártak volna. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ugyancsak arról tájékoztatott, hogy ilyen ügyről nincs tudomása.

Gréczy Zsolt ugyanakkor részletes tájékoztatást kért az ügyben a hatóságoktól. A DK szóvivője kérdésre válaszolva aláhúzta, az ügyészség és a rendőrség cáfolatától függetlenül megvárják, hogy a sajtó milyen további információkkal rendelkezik. "Már annyi mindent cáfoltak, és mondták, hogy ez nem úgy van, aztán mégis úgy volt" - mondta.

AZ MSZP részéről Bárány Balázs, a párt országos elnökségének tagja Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, ha igazak a Vasárnapi Hírek szombati számában megjelent információk, akkor "Rogán Antal megbukott", és nem tehet úgy, mintha nem lenne semmi köze a belvárosi ügyvédhez.

Azt is mondta, úgy tudják, a jogász abban az ügyvédi irodában dolgozik, amely az összes letelepedési kötvény papírügyeit intézi kizárólagos joggal.

Az MSZP azt követeli Rogán Antaltól, álljon ki a nyilvánosság elé és mondja meg, igaz-e a lapinformáció, továbbá, hogy az "állítólagos pénznek" van-e köze a letelepedési kötvényekhez. Bárány Balázs szerint egyébként ez lenne az érdeke a miniszternek is.

A szocialista politikus közölte, követelik továbbá, hogy a TEK és a nyomozó hatóságok hozzák nyilvánosságra az állítólagos tettenérés dokumentumait.